Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
19. 6. 2023,
15.50

Osveženo pred

10 mesecev, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,34

Natisni članek

Robert Renner Neja Filipič Anita Horvat evropske igre Maruša Mišmaš Zrimšek

Ponedeljek, 19. 6. 2023, 15.50

10 mesecev, 1 teden

Atleti že na Poljskem, težave Maruše Mišmaš Zrimšek

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,34
Maruša Mišmaš Zrimšek | Maruša Mišmaš Zrimšek ima težave "z nabito peto". | Foto Guliverimage

Maruša Mišmaš Zrimšek ima težave "z nabito peto".

Foto: Guliverimage

Slovenska atletska reprezentanca je že na Poljskem, kjer bo od torka do četrtka nastopila na ekipnem evropskem prvenstvu pod okriljem evropskih iger. Maruša Mišmaš Zrimšek je edina s težavami. Kot je sporočilo vodstvo ekipe, ima težave "z nabito peto". V slovenskem taboru upajo, da bo slovenska rekorderka na 3000 m zapreke nared za tekmovanje.

Mišmaš Zrimšek je bila šesta na 3000 m zapreke na OI v Tokiu 2020, tedaj je tekla državni rekord, ki ga je letos še izboljšala, rekorde pa je nizala tudi na drugih razdaljah.

Glavnina reprezentance je iz domovine prišla v nedeljo z avtobusoma, kar nekaj atletov pa je konec tedna tekmovalo na mitingih po Evropi in bodo s teh prizorišč prispeli na Poljsko.

Slovenija bo nastopila v najmočnejši možni zasedbi, na čelu ekipe je svetovni prvak v metu diska Kristjan Čeh. Slednji je bil lani in tudi letos neporažen v diamantni ligi. Ob tem je 16. junija v estonskem Johviju z novim slovenskim rekordom in izidom sezone na svetu, 71,86 metra, prišel na četrto mesto vseh časov.

Anita Horvat je zmagala v teku na 800 metrov na srebrnem mitingu celinske turneje Svetovne atletike v poljskem Poznanju. Dva stadionska kroga je pretekla v času 2:00,63. Drugi slovenski atlet na mitingu Matic Ian Guček, mladinski svetovni podprvak, je v teku na 400 metrov z ovirami zasedel drugo mesto z 49,88 in izenačil svoj najboljši izid sezone.

Anita Horvat je zmagala v teku na 800 metrov na srebrnem mitingu celinske turneje. | Foto: Peter Kastelic/AZS Anita Horvat je zmagala v teku na 800 metrov na srebrnem mitingu celinske turneje. Foto: Peter Kastelic/AZS

Neja Filipič je na mitingu srebrne serije, ki je bil v finskem Kuortaneju, s 14 metri zmagala v troskoku. Veronika Sadek je bila edina Slovenka na bronastem mitingu v nemškem Dessauu. Na 800 metrov je s časom 2:04,96 zasedla tretje mesto.

Slovenski rekorder v skoku s palico Robert Renner pa je bil deseti s 5,26 metra na skakalnem mitingu v grški Olimpiji srebrne kategorije.

Boji v kraljici športov bodo na EI potekali na stadionu v poljskem Chorzowu, kjer bo Slovenija tekmovala v drugi ligi. Cilj reprezentance je uvrstitev v prvo ligo. V treh ligah se bodo atleti do 25. junija sicer potegovali tudi za posamična odličja EI.

V Šleziji se bo prek 2000 atletov iz 48 držav merilo v 37 disciplinah. Poleg Slovenije so v drugi ligi še Romunija, Estonija, Madžarska, Danska, Litva, Bolgarija, Slovaška, Latvija, Hrvaška, Islandija, Srbija, Ciper, Moldavija, Ukrajina in Luksemburg.

Preberite še:

Anita Horvat
Sportal Anita Horvat zmagala na Poljskem
Veronika Sadek
Sportal Veronika Sadek tretja v Nemčiji
Neja Filipič
Sportal Neja Filipič skočila do 14 metrov in zmage
Ne spreglejte