Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Aleš Žužek

Četrtek,
27. 4. 2017,
9.01

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,75

1

Natisni članek

Emmanuel Macron Brigitte Trogneux Susan Sarandon Madonna Joan Collins Ashton Kutcher Demi Moore Sharon Stone

Četrtek, 27. 4. 2017, 9.01

6 let, 6 mesecev

To so ženske, ki zapeljujejo mladeniče

Aleš Žužek

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,75

1

Emmanuel Macron in Brigitte Trogneux | Foto Reuters

Foto: Reuters

Francoski predsedniški kandidat Emmanuel Macron veliko pozornosti vzbuja tudi zaradi svoje žene, ta je od njega starejša več kot 24 let.

Mladi Macron in Brigitte Trogneux ste se spoznala na zasebni katoliški srednji šoli. On je bil 15-letni dijak, ona je bila 40-letna učiteljica in poročena mati treh otrok.



Par proti volji njegovih staršev

Proti volji Macronovih staršev sta uradno postala par, ko je dopolnil 18 let. Poročila sta se leta 2007, ko je bilo njemu 29, njej pa 54 let. Emmanuelu in Brigitte se v zakonu ni rodil noben otrok, ima pa Brigitte tri otroke iz prejšnjega zakona in že sedem vnukov in vnukinj. 

Če bo 39-letni Macron 7. maja v drugem krogu premagal Marine Le Pen, bo novi francoski predsedniški par popolno nasprotje prvemu paru ZDA. Sedemdesetletni Donald Trump je namreč 23 let starejši od svoje tretje žene, naše rojakinje Melanie Trump.

V družini Trump je mož tisti, ki je starejši. Donald je star 70 let, medtem ko je Sevničanka Melania ravno te dni praznovala 47. rojstni dan. | Foto: Getty Images V družini Trump je mož tisti, ki je starejši. Donald je star 70 let, medtem ko je Sevničanka Melania ravno te dni praznovala 47. rojstni dan. Foto: Getty Images

Hollywoodski zvezdniki in mlade žene

Tudi v svetu zabave je precej pogosto, da si zvezdniki izberejo veliko mlajše ljubice ali žene. Ko sta se v štiridesetih letih prejšnjega stoletja spoznala hollywoodska zvezdnika Humphrey Bogart in Lauren Bacall, je bil on star 45 let, ona pa 20. Kljub 25 letom starostne razlike sta se zaljubila in pozneje poročila. Skupaj sta ostala do Bogartove smrti leta 1957.

Še večja starostna razlika je bila med komikom Charliejem Chaplinom in Oono O'Neill. Ko sta se prvič srečala, jih je zvezdnik nemih burlesk štel 53, hčerka znanega dramatika Eugena O'Neilla pa 17. Oona je pozneje dejala: "On me je naredil bolj odraslo, jaz sem ga pa pomladila."

Nekaj hollywoodskih parov

Tudi danes je v Hollywoodu precej parov med starejšimi moškimi in mlajšimi ženskami: 72-letni Michael Douglas in 47-letna Catherine Zeta-Jones, 76-letni Patrick Stewart in 38-letna Sunny Ozell, 59-letni Alec Baldwin in 34-letna Hilaria Baldwin, 62-letni Kelsey Grammer in 37-letna Kayte Walsh

V mladih letih je imel John Travolta rad starejše ženske. | Foto: Getty Images V mladih letih je imel John Travolta rad starejše ženske. Foto: Getty Images

Mladi Travolta in njegova filmska mama

A tokrat podrobneje poglejmo pare, ki so bolj podobni morebitnemu novemu predsedniškemu paru v Elizejski palači. 

63-letni filmski zvezdnik John Travolta je že kar nekaj let poročen z devet let mlajšo kolegico Kelly Preston, toda v letih 1976 in 1977 je kot mladi, vzpenjajoči se igralec vzbujal pozornosti tudi s svojo takratno intimno prijateljico.

To je bila njegova igralska kolegica Diane Hyland, ki je bila od njega starejša 18 let. Spoznala sta se leta 1976 na snemanju televizijskega filma Deček v plastičnem mehurčku (The boy in the plastic bubble), v katerem je Travolta igral dečka brez imunskega sistema, Hylandova pa njegovo mamo.

Tragičen konec zveze

Zveza se je kmalu tragično končala, saj je Hylandova marca 1977, ko je bila stara 41 let, umrla zaradi raka. Decembra istega leta je v kinodvorane prišel film Vročica sobotne noči (Saturday night fever), ki je iz mladega Travolte naredil svetovno zvezdo.

Hugh in njegova 13 let starejša žena

Še vedno pa traja zveza med avstralskim zvezdnikom Hughom Jackmanom in Deborro-Lee Furness. Jackman, ki je najbolj znan po vlogi volkodlakega mutanta Wolverina, je 13 let starejšo kolegico spoznal leta 1995 na snemanju avstralske televizijske nanizanke.

Pred oltar sta stopila naslednje leto. Takrat jih je Deborra-Lee štela 40 let, Hugh pa 27. Bioloških otrok nimata, po dveh splavih sta posvojila fantka in deklico.

Hugh je star 48 let, njegova Deborra-Lee pa 61 let. | Foto: Getty Images Hugh je star 48 let, njegova Deborra-Lee pa 61 let. Foto: Getty Images

Ashton in Demi

Zakon med Hughom in Deborro-Lee je še vedno videti trden, kar pa ne moremo reči za zakonsko zvezo Ashtona Kutcherja in Demi Moore. Ashton in Demi sta razmerje začela leta 2003, ko je on imel 25 let, ona pa 40. Poročila sta se leta 2005, a zakon, v katerem se jima ni rodil noben otrok, je zdržal le osem let. Ashton se je pozneje poročil z več kot pet let mlajšo Milo Kunis, s katero ima zdaj dva otroka.

Za Demi je to že tretji propadli zakon. Poročena je bila tudi s hollywoodskim zvezdnikom Bruceom Willisom, s katerim ima tri otroke. Kot zanimivost: po ločitvi od Demi se je Bruce poročil s 24 let mlajšo Emmo Hemming.

Ashton Kutcher in Demi Moore sta bila pred leti eden od najbolj znanih hollywoodskih parov. Nato pa so tudi njiju spravile narazen tako imenovane nepremostljive razlike. | Foto: Reuters Ashton Kutcher in Demi Moore sta bila pred leti eden od najbolj znanih hollywoodskih parov. Nato pa so tudi njiju spravile narazen tako imenovane nepremostljive razlike. Foto: Reuters

Susan in mladi poslovnež

Propadla je tudi zveza med igralko Susan Sarandon in poslovnežem Jonathanom Bricklinom. Susan je na zmenke z 31 let mlajšim Jonathanom začela hoditi po tem, ko je leta 2010 propadel njen zakon z igralskim kolegom Timom Robbinsom.

Zdaj 70 let stara Susan in Jonathan sta bila skupaj pet let, nato pa sta leta 2015 šla vsak svojo pot.

Po koncu zveze s Timom Robbinsom se je Susan Sarandon nekaj let tolažila z Jonathanom Bricklinom. | Foto: Reuters Po koncu zveze s Timom Robbinsom se je Susan Sarandon nekaj let tolažila z Jonathanom Bricklinom. Foto: Reuters

Seks simbol in argentinski fotomodel

Še krajšo "razpolovno dobo" je imela zveza med seks simbolom devetdesetih let prejšnjega stoletja Sharon Stone in 24 let mlajšim argentinskim manekenom Martinom Micom. Leta 2012 sta skupaj zdržala samo osem mesecev. 

Ko je Sharon Stone leta 1992 zaslovela v erotični srhljivki Prvinski nagon, je bil Martin Mica še majhen fantič. Dvajset let pozneje je bil nekaj mesecev njen fant. | Foto: Getty Images Ko je Sharon Stone leta 1992 zaslovela v erotični srhljivki Prvinski nagon, je bil Martin Mica še majhen fantič. Dvajset let pozneje je bil nekaj mesecev njen fant. Foto: Getty Images

Izkušena Ellen in mladi Sam

Le tri leta je trajala zveza med igralko Ellen Barkin ter igralcem in producentom Samom Levinsonom. Barkinova in njen 31 let mlajši ljubimec sta bila skupaj med letoma 2008 in 2011. Pred tem je bila Barkinova poročena z irskim igralcem Gabrielom Byrnom in ameriškim milijarderjem Ronom Perlmanom.

Ellen Barkin pozorno posluša svojega 31 let mlajšega ljubimca Sama Levinsona. | Foto: Getty Images Ellen Barkin pozorno posluša svojega 31 let mlajšega ljubimca Sama Levinsona. Foto: Getty Images

Madonna in Joan na lovu za mlajšimi

Znani ljubiteljici mlajših moških sta tudi zdaj že zahajajoča glasbena zvezdnica Madonna in že skoraj pozabljena igralka Joan Collins, ki je pred desetletji postala znana kot zlobna Alexis v žajfnici Dinastija. 

Oseminpetdesetletna Madonna tako zadnja leta kot za stavo niza svoje "mlade igračke" (toyboys), zadnji naj bi menda prihajal iz Slonokoščene obale in je od nje 25 let mlajši. 83-letna Collinsova pa je menda končno našla srečo v zakonu z 32 let mlajšim Percyjem Gibsonom. To je že njen peti zakon.

Ne spreglejte