Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Aleš Žužek

Ponedeljek,
8. 5. 2017,
11.36

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,60

1

Natisni članek

David Garrow Lawrence Goldyn istospolni Barack Obama

Ponedeljek, 8. 5. 2017, 11.36

6 let, 6 mesecev

Biografija: Barack Obama resno premišljeval o tem, da bi postal gej

Aleš Žužek

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,60

1

Barack Obama | Foto Reuters

Foto: Reuters

Spolne pustolovščine, uživanje kokaina, premišljevanje o tem, da bi postal gej. To so skrivnosti, ki jih o nekdanjem ameriškem predsedniku Baracku Obami razkriva nova biografija.

V torek, 9. maja, bo izšla biografija o 44. predsedniku ZDA Baracku Obami z naslovom Rising Star: The making of Barack Obama (sl. Vzhajajoča zvezda: Oblikovanje Baracka Obame).



Obamovo biografijo je napisal ugledni zgodovinar

Zajetno knjigo, ki šteje kar 1.078 strani, je napisal ugledni ameriški zgodovinar David Garrow. Ta je pred leti za svojo biografijo o borcu za pravice temnopoltih Američanov Martinu Luthru Kingu prejel celo Pulitzerjevo nagrado.

Stroj za seks

V knjigi Garrow med drugim piše, da je bila Avstralka Genevieve Cook, ki je ljubimkala s takrat 22-letnim Obamo, popolnoma navdušena nad svojim ljubimcem in ga opisovala kot stroj za seks, piše britanski časnik Daily Mail.

Biografija tudi razkriva, da naj bi Obama v času, ko je bil že v zvezi s svojo bodoče ženo Michelle, imel razmerje tudi s Sheilo Miyoshi Jager. Na fotografiji: Barack in Michelle Obama s hčerkama. | Foto: Reuters Biografija tudi razkriva, da naj bi Obama v času, ko je bil že v zvezi s svojo bodoče ženo Michelle, imel razmerje tudi s Sheilo Miyoshi Jager. Na fotografiji: Barack in Michelle Obama s hčerkama. Foto: Reuters

"Posnifal" samo polovico kokaina

Skupaj naj bi uživala tudi kokain, pri čemer Obama po Cookovih besedah ni bil povsem navdušen nad belim prahom: "Če so drugi 'posnifali' pet črtic kokaina, jih je sam samo polovico tega."

Prvi "gejevski" predsednik

Obamo je pred leti revija Newsweek zaradi njegovega zavzemanja za pravice istospolnih, razglasila celo za prvega "gejevskega" predsednika in na naslovnici objavila njegovo fotografijo s svetniškim sijem iz mavričnih barv.

Barack Obama je kot predsednik podpiral uzakonitev istospolnih porok. Na fotografiji: Obama in gejevski aktivist Jim Obergeffel, ki je dosegel, da je ameriško zvezno vrhovno sodišče razsodilo, da so istospolne poroke dovoljene v vseh zveznih državah. | Foto: Reuters Barack Obama je kot predsednik podpiral uzakonitev istospolnih porok. Na fotografiji: Obama in gejevski aktivist Jim Obergeffel, ki je dosegel, da je ameriško zvezno vrhovno sodišče razsodilo, da so istospolne poroke dovoljene v vseh zveznih državah. Foto: Reuters

Razmerje z moškim za Obamo manjši izziv

Če je verjeti Garrowovi biografiji, je Obama v mladosti premišljeval o tem, da bi postal gej in imel istospolno razmerje. V pismu nekemu svojemu dekletu naj bi tako zapisal, da je pred leti premišljeval o tem, da bi postal gej, a se na koncu odločil, da bi bilo istospolno razmerje manj zahtevno in manjši izziv kot razmerje z žensko.

Obamov odkriti gejevski profesor

Garrow namiguje, da je na Obamovo premišljevanje o istospolnem razmerju vplival njegov profesor na univerzi Lawrence Goldyn, ki je bil odkrit homoseksualec. Obama je Goldyna spoznal leta 1980 na kolidžu Occidental v Los Angelesu in se z njem spoprijateljil. 44. ameriški predsednik je Goldyna pozneje pogosto omenjal v pogovorih z mediji ter ga opisoval kot zabavnega in enkratnega fanta.

Ne spreglejte