Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
1. 7. 2014,
15.25

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

aplikacija kuhanje

Torek, 1. 7. 2014, 15.25

8 let

Ko odprete hladilnik in ne veste, kaj bi skuhali, vam priskočijo na pomoč

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
"Kuhanje je lahko s pravim orodjem predvsem užitek, ne pa breme in monotonost," pravijo študentje, avtorji aplikacije, ki bo odgovorila na pogosto mučno vprašanje: Kaj naj pa danes skuham?

Dejstvo je, da so trenutne razmere na trgu dela za mlade precej neugodne, a marsikomu je že uspelo, da se s temi razmerami uspešno spopada. Ekipa študentov se je odločila, da vzame prihodnost v svoje roke, in tako je nastala prav posebna mobilna aplikacija Smart Kitchen.

Ekipo sestavljajo 22-letni Nino Horvat, študent ekonomije ter idejni in produktni vodja, prav tako 22-letni študent prava in ekonomije Miha Vidmajer, ki je zadolžen za marketing in odnose z javnostmi, ter 23-letni študent arhitekture Tim Zupančič, ki je zadolžen za oblikovanje aplikacije.

"Vedno, ko smo odprli hladilnik, nismo znali porabiti vseh sestavin" Projekt so začeli razvijati v začetku tega leta. Idejo je spodbudila težava, s katero so se srečevali vsakodnevno, zato so se odločili, da poiščejo rešitev. "Vedno, ko smo odprli hladilnik, nismo znali porabiti vseh sestavin," je pojasnil Nino in dodal, da se je potem zgodilo, da so vedno jedli ene in iste stvari, medtem pa niso porabili vseh sestavin v hladilniku.

Z mobilno aplikacijo Smart Kitchen želijo fantje na interaktiven, zabaven in preprost način prikazati in približati kuhanje vsem, tudi tistim, ki tega niso najbolj vešči. Fantje predvsem menijo, da je aplikacija kot nalašč narejena za mlade mame, ki niso ravno mojstrice kuhanja in hkrati nimajo odpora do nove tehnologije.

Potrebujete le hladilnik s sestavinami, pribor in aplikacijo "Kuhanje je lahko s pravim orodjem predvsem užitek, ne breme in monotonost. Mobilna aplikacija Smart Kitchen je do uporabnika prijazna in rešuje številne težave, s katerimi se srečujemo ljudje, ki nismo ravno vešči kuhanja. Potrebujete le hladilnik s sestavinami, pribor in aplikacijo, ki vas bo vodila čez popolnoma drugačno in zabavno kuharsko izkušnjo," je poudaril Nino.

Glavna prednost aplikacije je t. i. Smart Fridge, kjer uporabnik izbere sestavine, ki jih ima doma, aplikacija pa mu nato sama ponudi recepte, s pomočjo katerih si lahko pripravi obrok. "Manjkajoče sestavine se lahko dodajo v nakupovalno beležko, ki se lahko deli z ostalimi. Ko imamo vse pripravljeno, nas aplikacija vodi skozi novo izkušnjo kuhanja," je pojasnil Nino.

Nato lahko uporabnik začne kuhati, pri čemer ga vodi interaktivni vodič, ki je razčlenjen na posamezne korake, opremljene s pripadajočimi animacijami in vgrajenim odštevalnikom časa, ki kuharja opozori, ko je jed gotova.

Seveda so aplikacijo najprej preizkusili sami, preverili uporabnost in odpravili nekatere pomanjkljivosti.

V Ameriki je že med najboljših 20 kuharskih aplikacij Da so fantje prišli na zlata vredno idejo, dokazuje dejstvo, da se je aplikacija v samo dveh dneh po izidu konec junija uvrstila med najboljše tri brezplačne aplikacije na slovenskem App Storu. V Ameriki je že med najboljšimi 20 kuharskimi aplikacijami, trenutna povprečna ocena aplikacije pa je najvišja mogoča. Kot je pojasnil Nino, ima pet zvezdic od petih.

Tudi sicer so odzivi zelo dobri, "edino, kar nam nekateri očitajo, je to, da aplikacija ni v slovenščini".

Unikaten izdelek, ki nima neposredne konkurence Na prvi pogled je sicer kar nekaj podobnih aplikacij, kot jo ponujajo študentje, vendar, kot je poudaril Nino, gre za unikaten izdelek, ki nima neposredne konkurence. "Prednosti so videz, uporabniška izkušnja, funkcionalnosti, kot je Smart Fridge, in interaktivni vodič z odštevalnikom časa."

Njihova želja je, da bi se še bolj specializirali na področju mobilnih aplikacij in s trudom postali prepoznavni tudi v Ameriki.

Ne spreglejte