Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ana Rupar

Ponedeljek,
19. 10. 2015,
15.16

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Celje dobrodelni koncert

Ponedeljek, 19. 10. 2015, 15.16

8 let, 1 mesec

Dijaki na pomoč deklicama s cerebralno paralizo

Ana Rupar

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Celjski dijaki že osmo leto zapored organizirajo veliki dobrodelni koncert, katerega izkupiček bodo letos podarili triletni Loti in sedemletni Zali, ki se spopadata s cerebralno paralizo.

Pomagajmo razpeti krila je slogan tradicionalnega dobrodelnega koncerta, ki ga na Gimnaziji Celje – Center (GCC) že osem let zapored priredijo tik pred jesenskimi počitnicami. Organizirajo ga člani Dijaške skupnosti GCC v sodelovanju z Interact klubom Celje in Društvom GCC.

"Ideja o jesenskih dobrodelnih koncertih je vzklila na sestanku dijaške skupnosti šole ob strahovitih ujmah, ki so prizadele našo regijo. Vse od takrat ponosno nadaljujemo tradicijo naših predhodnikov," pojasnjuje Eva Kreže, dijakinja in predstavnica organizatorjev letošnjega koncerta.

Na pomoč žrtvam ujm, socialno ogroženim, bolnim … Na preteklih osmih koncertih so dijaki, profesorji, gostje in pokrovitelji zbrali več kot 40 tisoč evrov denarnih in materialnih sredstev.

Z njimi so pomagali "žrtvam naravnih nesreč, socialno ogroženim z OŠ Glazija, desetletni Emi z Apertovim sindromom, Barbari, ki jo je prometna nesreča prikovala na invalidski voziček, družini Gilvčert, ki je ostala brez strehe nad glavo, naši nekdanji dijakinji Veroniki, ki se je v prometni nesreči hudo poškodovala, osnovnošolcu Alenu, ki se je pogumno spopadel z limfomom, in šestčlanski družini iz okolice Celja", razlaga Eva.

Letošnji izkupiček koncerta, predvidevajo da okoli pet tisoč evrov, bo namenjen dvema deklicama s cerebralno paralizo, triletni Loti in sedemletni Zali.

"Za Zalo so starši sami na šolo poslali prošnjo za pomoč, če bi lahko zanje zbirali sredstva. Za mlajšo deklico Loti pa smo izvedeli tako, da smo se po šoli pozanimali, ali kdo koga pozna, in je neka dijakinja predlagala njo," nam je pojasnila Eva.

Pri akciji tri evre ali več sodeluje vsa šola Priprave so dijaki začeli že v času poletnih počitnic, ko so glasbenikom pošiljali prošnje za sodelovanje, aktivne priprave pa so stekle septembra, razlaga predstavnica organizatorjev.

Koncert bo na zadnji šolski dan pred jesenskimi počitnicami, to je v petek, 23. oktobra, ob 11.40, ko bodo v športni dvorani GCC nastopili številni gostje s celjskih srednjih šol in slovenskega glasbenega sveta, med njimi Kataya, Gadi, F&B Acrobatics, Rudi Bučar in zasedba Nude. Udeležbo na koncertu so napovedali tudi nekateri politiki, kulturniki in gospodarstveniki, pri akciji pa z zbiranjem prispevka treh evrov ali več sodeluje vsa šola. "To je šolski koncert, ta dan imamo pouk le prvih pet ur, potem pa se vsi udeležimo koncerta," je še povedala Eva.

Na šoli, ki pri svojem delu kot članica Unesca ASPnet veliko poudarja vrednote, kot so solidarnost, strpnost in sočutje, so na dijake izjemno ponosni.

"Dobrodelnost je močan del tradicije šole, kjer v okviru eko dejavnosti redno zbiramo tudi papir, zamaške in tekstil ter zbrana sredstva namenjamo v šolski sklad, že vrsto let sodelujemo pri nacionalni akciji Anina zvezdica, zbiramo šolske potrebščine, učbenike, igrače in oblačila ter se odzivamo na aktualne problematike," pojasnjuje ravnatelj Gregor Deleja.

Ne spreglejte