Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

David Kos

Torek,
28. 3. 2017,
16.19

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,83

Natisni članek

dražba hotel Rogaška Slatina zbiranje zavezujočih ponudb Osebne finance

Torek, 28. 3. 2017, 16.19

6 let, 6 mesecev

Hotel v Rogaški Slatini za manj kot milijon evrov

David Kos

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,83
Hotel Gransd Slam v Rogaški Slatini | Foto Heta

Foto: Heta

Izhodiščna cena za hotel v Rogaški Slatini je po treh letih prodaje padla pod psihološko mejo enega milijona evrov. Za nakup se zanimajo tudi ruski kupci.

Stečajni upravitelj Boštjan Jurkošek do 5. aprila zbira zavezujoče ponudbe za nakup hotela Grand Slam v Rogaški Slatini. Izhodiščna cena je 960 tisoč evrov, zainteresirani dražitelji pa morajo 96 tisoč evrov varščine vplačati do konca zbiranja ponudb.


Morda vas zanima še:

Nekdanji šef BMW Slovenija si je kupil hotel na Obali
Prestižni hotel v Portorožu znova na dražbi


Hotel v neposredni bližini zdraviliških hotelov ni odprt, teniška igrišča pa ima v najemu teniški klub iz Rogaške Slatine.

Športni hotel Grand Slam ima 25 sob in dobrih dva tisoč kvadratnih metrov veliko športno dvorano, kjer so štiri teniška igrišča. V novejšem hotelu so urejeni še sodoben fitnes studio, savne, sejna soba in prostor za masaže. Zemljišče meri 11 tisoč kvadratnih metrov.

Cena padla pod psihološko mejo

Stečajni upravitelj Boštjan Jurkošek nam je dejal, da kljub zanimanju kupcev v predhodnih poskusih prodaje niso bili uspešni. Izhodiščna cena, ki je sprva znašala 4,8 milijona evrov, se je v šestem poskusu spustila pod psihološko mejo enega milijona evrov. To je le petina cene izpred treh let.

Del hotela je pokrita športna dvorana, v kateri so štiri teniška igrišča. Še šest jih je zunaj. | Foto: Heta Del hotela je pokrita športna dvorana, v kateri so štiri teniška igrišča. Še šest jih je zunaj. Foto: Heta "Precejšnje zanimanje kupcev obstaja tudi tokrat, koliko ponudb bomo prejeli, pa si ne upam napovedati," pojasnjuje Jurkošek. Dodaja, da se za nakup zanimajo tako domači kot tuji kupci, predvsem ruski. Ti so sicer pogosti kupci tamkajšnjih nepremičnin. Vseh zainteresiranih kupcev Jurkošek ne pozna, saj nekateri na ogled pridejo prek pooblaščencev.

Kupnino bo prejela Heta

Na vprašanje, koliko ponudb že ima na mizi, nam Jurkošek ni hotel odgovoriti. "Vse bo znano po 5. aprilu," je dejal. Dva najugodnejša ponudnika in termin javne dražbe zanju bodo določili tri dni po končanju roka za zbiranje ponudb. Če bo ponudbo oddal samo en ponudnik, javne dražbe ne bo.

Hotelu pripada šest zunanjih teniških igrišč. Za hotelom sta steza za trim in manjše smučišče, ki pa nista v njegovi lasti.

Največji ločitveni upnik je avstrijska slaba banka Heta, ki bo prejela praktično vso kupnino.

Ne spreglejte