Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
6. 1. 2011,
16.38

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Četrtek, 6. 1. 2011, 16.38

6 let, 7 mesecev

Na spletu pregled cen smučarskih vozovnic za 190 smučišč

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Mreža Evropskih potrošniških centrov je prvič pripravila pregled cen smučarskih vozovnic za več kot 190 smučišč iz 20 evropskih držav in Švice.

Del mreže je tudi Evropski potrošniški center Slovenija, ki deluje pod okriljem Zveze potrošnikov Slovenije. Pregled cen in ponudbe je dostopen na spletni strani www.epc.si ter www.zps.si.

Smučišča so razdeljena glede na dolžino smučarskih prog

Zbrani so podatki, ki so jih preko posebnega vprašalnika posredovala smučarska središča, med slovenskimi smučišči pa so sodelovala smučarska središča Krvavec, Kranjska Gora, Kanin ter Stari Vrh. Pregled vsebuje cene enodnevnih in šestdnevnih smučarskih vozovnic za otroke, mladino in odrasle.

Za lažjo primerjavo so smučišča razdeljena glede na dolžino smučarskih prog. Predstavljena je tudi dodatna ponudba smučišč (proge za deskarje, tekaške proge, drsališče, sankaške proge, dodatna ponudba npr. vožnja s konjsko vprego, ipd.), ter kontaktni podatki za smučišča.

"Slovenska smučišča so dokaj draga"

"Pri primerjavi cen smučarskih vozovnic ugotavljamo, da so glede na dolžino prog slovenska smučišča dokaj draga. Cene enodnevnih smučarskih vozovnic se na večjih slovenskih smučiščih gibljejo med 28 in 29,50 evra," je pojasnila vodja Evropskega potrošniškega centra Slovenija Jana Huč Uršič.

Pregled cen smučarskih vozovnic in ponudbe smučarskih centrov na enem mestu je dobrodošel pripomoček pri odločitvi, kam se odpraviti na smučanje. V EPC Slovenija upajo, da bo v pomoč čim večjemu številu slovenskih smučarjev, so sporočili iz Zveze potrošnikov Slovenije.

Preverite, kaj je za vas najbolj ugodno

Vsem potrošnikom svetujejo, da pred dokončno izbiro smučišča premislijo, kaj od smučišča pričakujejo in kaj potrebujejo, primerjajo ceno in ponudbo, upoštevajo tudi druge stroške (oddaljenost od doma, stroške z gorivom, cestnine, prenočišča ...) in si pravočasno uredijo zdravstveno zavarovanje, še posebej to velja za smučanje v tujini.

Po pomoč se lahko obrnete na Evropski potrošniški center v Sloveniji Slovenske smučarje, ki se odpravljajo na smučanje čez mejo, Evropski potrošniški center opozarja, da se lahko v primeru težav s ponudniki blaga in storitev po pomoč obrnejo na Evropski potrošniški center v Sloveniji ali na Evropski potrošniški center v drugi državi EU, kjer so naleteli na težave.

Kontaktni podatki vseh centrov v mreži ECC-Net so dostopni na spletni strani www.epc.si. Pomoč centrov v mreži ECC-Net je pri razreševanju čezmejnih potrošniških težav za potrošnike brezplačna.

Ne spreglejte