Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
8. 9. 2017,
14.48

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

Natisni članek

InterContinental

Petek, 8. 9. 2017, 14.48

6 let, 6 mesecev

Lastniki hotela na Bavarskem dvoru bi radi še kupovali

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15
Hotel Intercontinental Ljubljana | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Novi ljubljanski hotel Intercontinental, edini hotel s petimi zvezdicami v prestolnici, je prve goste sprejel pred dvema tednoma in že beleži veliko zanimanje. Kot je na današnji novinarski konferenci dejal regionalni direktor Intercontinental Hotels Group Živorad Vasić, bi se jim investicija lahko povrnila precej hitreje od načrtov.

Družba Intercontinental Hotels Group je Ljubljano po Vasićevih besedah izbrala zaradi močne rasti njene priljubljenosti pri turistih, ki do zdaj v prestolnici niso mogli najti hotela s petimi zvezdicami. Slovenija ima dober geostrateški položaj, zato so jo tudi izbrali za lokacijo svoje prve investicije v EU.

Skupna vrednost naložbe znaša 50 milijonov evrov, povrnila pa naj bi se v od osmih do devetih letih. Ker pa je povpraševanje gostov nad pričakovanji, bi se to po Vasićevih besedah lahko zgodilo tudi že precej prej.


Najbolj luksuzen hotel v Ljubljani ta teden odpira svoja vrata #360stopinj

B-restaurant: Italija dvajset nadstropij nad Ljubljano 


Cena za predsedniški apartma se začne pri 1.800 evrov na noč

InterContinental Ljubljana: B restaurant | Foto: Nina Vogrin Foto: Nina Vogrin Hotel se razprostira na približno 23 tisoč kvadratnih metrih in ima 165 sob, v njem pa je tudi vsa druga infrastruktura luksuznega hotela. Med nastanitvenimi kapacitetami je 14 suit in en predsedniški apartma, katerega cena se začne pri 1.800 evrih na noč.

Kot je poudaril Vasić, so si zastavili ambiciozen cilj: odpreti hotel do avgusta, kar bi brez močne podpore Mestne občine Ljubljana težko dosegli.

Pri oblikovanju ponudbe so imeli po besedah generalnega direktorja hotela Miloša Cerovića ves čas v mislih pomen lokalnih izdelkov, zato je velik delež živil slovenskega izvora. Tako na primer stremijo k temu, da so vsa vina v ponudbi od hotela oddaljena največ 150 kilometrov zračne razdalje.

Nad restavracijo bdi kuhar z Michelinovo zvezdico

Nad jedmi v restavraciji, ki je odprtega tipa in lahko sprejme okoli 200 gostov, krovno bdi italijanski chef Alfredo Russo, čigar restavracija Dolce Stil Novo pri Torinu se ponaša z Michelinovo zvezdico.

V družbi načrtujejo nove investicije v Sloveniji. Vasić je pojasnil, da si na področju hotelirstva trenutno ogledujejo dva hotela v obratovanju, ki sta na prodaj. V Delta Holdingu, investitorju v novi ljubljanski hotel, so na torkovi novinarski konferenci sicer pojasnili, da si želijo v Sloveniji investirati predvsem na področju hotelirstva in gradnje stanovanj.

Ne spreglejte