Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
8. 8. 2017,
11.18

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,85

8

Natisni članek

Akrapovič izpušni sistem delavci zaposleni

Torek, 8. 8. 2017, 11.18

6 let, 6 mesecev

Akrapovič pred zgodovinskim mejnikom #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,85

8

Volkswagen golf R in Akrapovič izpuh | Foto Jure Gregorčič

Foto: Jure Gregorčič

Ivanški Akrapovič, ki je svojo proizvodnjo predlani preselil v Črnomelj, je s približno 54 milijoni evrov polletne prodaje izid enakega lanskega obdobja presegel za šest odstotkov. Navedena prodaja je bila nekoliko manjša od načrtovane, ker vsega zaradi omejenega kadra niso mogli narediti, je pojasnil Akrapovičev finančni direktor Matej Akrapovič.

Kot pravi, se stanje glede kadra v drugi polovici leta izboljšuje in da nameravajo zamujeni del proizvodnje do konca leta nadoknaditi. Obetajo si približno 100 milijonov evrov letne prodaje in hkrati približno 12,5 milijona evrov čistega dobička, s čimer bodo dosegli njegovo lansko raven, je dodal. S pričakovano vsoto bo Akrapovičeva prodaja letos prvič v zgodovini podjetja dosegla ali presegla 100 milijonov evrov.

V Akrapoviču so spomladi tudi prvič presegli število tisoč zaposlenih. Tako jih v Črnomlju zdaj zaposlujejo približno 750 in v Ivančni Gorici še približno 300. Na ravni skupine so letos dodatno zaposlili približno 80 ljudi, do konca leta pa jih nameravajo zaposliti še okoli 35.

Video: YouTube

Bodo morali delavce pripeljati iz Hrvaške?

Reševanja problema omejene kadrovske ponudbe so se lotili z akcijo, v okviru katere vsakemu zaposlenemu, ki v podjetje pripelje primernega novega delavca, izplačajo 250 evrov bruto nagrade, okrepljeno sodelujejo tudi z zavodom za zaposlovanje. V primeru, da ne bodo dovolj uspešni, pa bodo skušali kader dopolniti tudi z delavci obmejnega pasu bližnje Hrvaške.

Do konca leta naj bi na ravni skupine zaposlovali približno 1100 ljudi in tako dosegli približno 10-odstotno letno rast zaposlovanja. V Črnomlju nameravajo število zaposlenih postopoma še krepiti, ob zdajšnji rasti pa naj bi v Beli krajini ob koncu desetletja oz. do leta 2020 zaposlovali do 800 ali tudi več ljudi.

 

Ne spreglejte