Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

David Kos

Torek,
14. 11. 2017,
16.13

Osveženo pred

6 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,65

Natisni članek

Adria Tehnika easyJet letalo brexit letališče nizkocenovni letalski prevozniki

Torek, 14. 11. 2017, 16.13

6 let, 5 mesecev

Adria Tehnika bo prilagodila 110 EasyJetovih letal

David Kos

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,65
Letalo letalskega prevoznika easyJet Europe na ljubljanskem letališču | Foto Adria Tehnika

Foto: Adria Tehnika

Adria Tehnika je bila izbrana za izvedbo potrebnih modifikacij na letalu registracije EasyJetovih letal v avstrijski register. Prvo letalo je bilo registrirano julija letos, do spomladi pa morajo modificirati 110 letal.

Slovensko podjetje za vzdrževanje, servisiranje in obnovo letal Adria Tehnika je bilo izbrano za izvedbo potrebnih modifikacij na letalu registracije EasyJetovih letal v avstrijski register. Po obsegu in časovnem okviru gre za zahteven projekt, prvo letalo pa je bilo registrirano julija letos. Adria Tehnika trenutno izvaja modifikacije za vpis preostale EasyJetove flote, tj. okvirno 110 letal za potrebe letalskega prevoznika EasyJet Europe. Delo naj bi bilo končano do konca zimskega voznega reda 2018/19.


Preberite še:

EasyJet preregistriral letala na Brniku


Izvršni direktor podjetja Adria Tehnika Maks Pele pravi, da so z EasyJetom začeli sodelovati leta 2016 in se izkazali kot zanesljiv ponudnik storitev vzdrževanja EasyJetove flote letal A320, zdaj pa podaljšujejo poslovno sodelovanje na prihodnji dve sezoni in še dlje.

Letalo letalskega prevoznika easyJet Europe na ljubljanskem letališču | Foto: Adria Tehnika Foto: Adria Tehnika Vodja vzdrževanja in tehnični direktor podjetja EasyJet Brendan McConnellogue dodaja: "EasyJet ima pozitivne izkušnje s sodelovanjem pri projektu s podjetjem Adria Tehnika. Zaradi tega smo Adrio prepoznali kot idealnega partnerja, ki bo EasyJetu pomagal izpolniti kompleksne zahteve postopka za prenos registracije. Proaktivni pristop Adrie Tehnika h kulturi varnosti in njene bogate izkušnje z letali tipa Airbus A320 nam ustrezajo ter zrcalijo osnovne vrednote našega podjetja."

Deset milijonov funtov stroškov

EasyJet je julija letos ustanovil novo letalsko družbo EasyJet Europe s sedežem na Dunaju, da bi po izstopu Združenega kraljestva iz EU lahko nadaljeval izvajanje poletov znotraj EU. S takšno novo strukturo bo EasyJet postal panevropska skupina letalskih družb s tremi letalskimi družbami s sedeži v Avstriji, Švici in Združenem kraljestvu. Po strogem postopku selekcije je EasyJet izbral avstrijski regulatorni organ.

Brexit naj bi EasyJetu po nekaterih ocenah v dveh letih prinesel deset milijonov funtov stroškov, predvsem zaradi ponovne registracije letal v skladu s pravnim redom EU.

Ne spreglejte