Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
1. 3. 2023,
9.21

Osveženo pred

1 leto, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01

Natisni članek

oblačila modna oblikovalka Planica Planica Planet 18 Planet TV

Sreda, 1. 3. 2023, 9.21

1 leto, 2 meseca

Planet 18

Gorenjsko nošo in Planico je uspešno združila v eno #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01

So vam med nordijskim svetovnim prvenstvom v Planici padle v oči simpatične hostese ob podeljevanju kolajn za najboljše? Zagotovo niste edini. Obleke za dame je zasnovala modna oblikovalka Barbara Plavec Brodnjak v sodelovanju s številnimi drugimi vrhunskimi slovenskimi oblikovalci.

Planet 18
Planet TV Slab obisk Planice #video

Triglav in narodna noša, torej tradicija, prepletena s sodobnim modnim dotikom, recimo krajšimi rokavi in dolgimi rokavicami. Vse to kaže na trdo delo, na katero smo, prav tako kot na naše športne uspehe, Slovenci lahko ponosni.

Planet 18 | Foto: zajem zaslona/Diamond villas resort Foto: zajem zaslona/Diamond villas resort

Ideja za obleke hostes za svetovno prvenstvo v nordijskem smučanju je rasla že od lanskega poletja. Brodnjakovi so zaupali že zasnovo uradnih oblačil delegacije ob kandidaturi za aktualno prvenstvo pred dvema letoma. Zdaj je želela narediti nekaj značilno neznačilnega. Nekaj, kar bo predstavljalo Slovenijo in vse njene lepote in bo povezano s sodobnim pristopom do oblačil, ki jih bodo oblekla mlada dekleta.

Modna oblikovalka Barbara Plavec Brodnjak je povedala: "Da, saj vsi vemo, Slovenci smo smučarski narod, tudi sama sem trenirala smučanje kot otrok. Zdelo se mi je, da je to zimsko pravljico treba predstaviti prek teh deklet. Tako se je vse skup začelo, s snegom. Sneg, potem tisti prvi sneg zjutraj, ko nanj posije sonce in se zalesketa. To je bila osnova za srebrne bunde, ki so nastale. Seveda je bilo vmes milijon težav z materialom in vsem. Želeli smo jih že spremeniti v bele, pa sem rekla, da ne. Zlate ne morejo biti, ker bi bile mogoče bolj primerne za Pohorje in Zlato lisico."

Drznost pri oblikovanju si Barbara deli s Tomažem in Urško Draž. Nekoliko več so si tako dovolili pri kapah, šalih in rokavicah. Poleg motiva Triglava ter značilnih zelene in modre barve so v pletenine vpletli še gorenjsko narodno nošo. 

Danes v informativni oddaji Planet 18 ne zamudite: več o protestnem shodu upokojencev, ki ga pripravlja ljudska iniciativa Glas upokojencev Slovenije. Opoldne bo začel delovati nacionalni klicni center za pomoč uporabnikom zdravstvenega sistema. Ob 18. uri na Planetu. 
Planet 18
Planet TV Kako je videti izpit za reševalnega psa? #video
Planet 18
Planet TV Kje je najboljša pica? #video
Planet 18
Planet TV Na Gorenjskem ptičja gripa #video
 Spremljajte nas na omrežjih FacebookInstagram, Twitter in YouTube. Več vsebin je na voljo tudi na Planeteka.si     
Ne spreglejte