Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
28. 2. 2023,
13.31

Osveženo pred

1 leto, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

jajca Gorenjska ptičja gripa Planet 18 Planet TV

Torek, 28. 2. 2023, 13.31

1 leto, 2 meseca

Planet 18

Na Gorenjskem ptičja gripa #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Danes v informativni oddaji Planet 18 ne zamudite: medtem ko se vlada Roberta Goloba spopada z najnižjo javnomnenjsko podporo do zdaj, naj bi se v največji opozicijski stranki SDS odločili za interpelacijo celotne vlade. Sobarice Hotelov Bernardin so s stavko izrazile nasprotovanje prenosu na zunanjega izvajalca. Več ob 18. uri na Planetu.

Planet 18
Planet TV Na protest prišli zdravstveni delavci iz vse Slovenije #video

Nacionalni veterinarski inštitut je potrdil ptičjo gripo v obratu v Zalogu pri Cerkljah na Gorenjskem, kjer so imeli v prosti reji nekaj več kot tisoč kokoši nesnic. Vse kokoši iz obrata so že usmrtili, odstranili so tudi kokošja jajca, ki so bila na kmetiji, in opremo uničili. Glede tistih jajc, ki so že pri kupcih, je direktor Inšpekcije za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin Branko Podpečan, zagotovil, da njihovo uživanje ni nevarno za človeka.

Planet 18 | Foto: zajem zaslona/Diamond villas resort Foto: zajem zaslona/Diamond villas resort Branko Podpečan, direktor Inšpekcije za varno hrano: "Prosimo rejce perutnine, da striktno upoštevajo te priporočene ukrepe, uradni veterinarji bodo začeli tudi po celotni državi preverjati, kako se upoštevajo ti ukrepi, ker glede na klinične znake, ki so bili ugotovljeni pri tej reji, so bili zelo izraziti, pomeni, da je sev virusa močno patogen za perutnino." V bližini žarišča je kar nekaj perutninskih obratov, a k sreči je možnost, da bi se virus prenašal po zraku, izjemno majhna. Lahko pa se prenaša neposredno z okuženimi živalmi ali predmeti, zato je treba te uničiti. Inšpekcijski nadzor bo v okolici poostren.

Danes v informativni oddaji Planet 18 ne zamudite: medtem ko se vlada Roberta Goloba spoprijema z najnižjo javnomnenjsko podporo do zdaj, naj bi se v največji opozicijski stranki SDS odločili za interpelacijo celotne vlade. Sobarice Hotelov Bernardin so s stavko izrazile nasprotovanje prenosu na zunanjega izvajalca. Več ob 18. uri na Planetu.
Planet 18
Planet TV S prvim marcem višje položnice #video
Planet 18
Planet TV Kako je videti izpit za reševalnega psa? #video
Planet 18
Planet TV Kje je najboljša pica? #video
Spremljajte nas na omrežjih FacebookInstagram, Twitter in YouTube. Več vsebin je na voljo tudi na Planeteka.si     
Ne spreglejte