Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
26. 3. 2023,
8.00

Osveženo pred

1 leto, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,10

Natisni članek

Planet TV premiera Matthew McConaughey

Nedelja, 26. 3. 2023, 8.00

1 leto, 1 mesec

Za to vlogo se je moral igralec zrediti za 20 kilogramov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,10

Na Planetu si boste lahko nocoj ob 20. uri premierno ogledali kriminalno dramo Zlato (Gold). V njej bo v glavni vlogi nastopil Matthew McConaughey, ki je moral za snemanje tega filma pridobiti več kot 20 kilogramov, postati plešast in za nameček še igrati v vlogi, ki pooseblja njegovega očeta

V filmu Zlato (Gold) lahko spremljamo zgodbo, posneto po resničnih dogodkih, o vzponu in padcu najbolj nenavadnih iskalcev zlata. Propadlemu poslovnežu Kennyju (Matthew McConaughey) se zaprejo vsa vrata na Wall Streetu, zato zadnji denar porabi za odpravo iskanja zlata v indonezijski džungli. Skupaj z geologom Michaelom res odkrijeta bogato zemljišče, toda za odprtje rudnika potrebujeta veliko denarja. Kenny se odpravi nazaj v ZDA, kjer vzbudi veliko zanimanje in na borzi čez noč obogati. Vendar si vsak želi odrezati čim večji kos bleščeče pogače, zato se visokoleteče sanje hitro sesujejo v prah.

Matthew McConaughey. | Foto: promocijsko gradivo Matthew McConaughey. Foto: promocijsko gradivo V kriminalni drami Matthew McConaughey igra lik, ki je bil osnovan na njegovem očetu. Ta lik po imenu Kenny Wells, ki ga McConaughey igra, je bil namreč izoblikovan na podlagi resnične osebe – poslovneža, ki je v začetku 90. let prejšnjega stoletja našel zlato v Indoneziji, njegovo premoženje pa je bilo za kratek čas ocenjeno na štiri milijarde dolarjev, preden je vse to izpuhtelo v zrak. Po igralčevih besedah je to posel prevarantov oziroma takšen posel, kot ga je opravljal njegov oče - Jim McConaughey.

Poroka na drugi pogled
Planet TV Špela Grošelj razkrila: Te neveste ne prenesem! #video

V njihovi družini ne drži rek, da jabolko ne pade daleč od drevesa, saj kot svetovno znan igralec Matthew McConaughey vztraja že od leta 1991, med tem pa je leta 2014 za svoj trud osvojil tudi prestižno nagrado oskar. Vseeno je bil Matthew ob prvem branju scenarija prepričan, da je imel unikaten vpogled v lik Kennyja Wellsa prav zaradi podobnosti z njegovim očetom, ki ga je izgubil že pri 21 letih.

Vseeno je igralec opozoril: "Če bi snemal samo filme, prek katerih bi se lahko povezal z očetom, bi v svoji karieri posnel samo tri. To je edini primer, v katerem sem do potankosti vedel, kdo je Kenny Wells."

Poroka na prvi pogled: Slovenija
Planet TV "Ne morem verjeti, da sem prišel z eno, odhajam pa z drugo!" #video

Ne glede na povezanost z likom pa se je moral igralec za to vlogo zrediti za malo več kot 20 kilogramov, biti plešast in nositi zobno protezo. Ob vsem tem je moral biti večino časa med snemanjem videti pijan. O tem je dejal: "Poznam veliko ljudi, ki so po srcu dobri, ampak delujejo podobno kot moj lik. Spoštujem jih, ampak nikoli jim ne bi v varstvo prepustil svojih otrok."

Poroka na prvi pogled: Slovenija
Planet TV Aleš se vrača v šov! #video

Na koncu je McConaughey priznal: "Oče me je naučil, naj dajem prednost tistemu, kar je zanimivo, ne tistemu, kar je varno." Ko je bil otrok, je bila njegova družina zelo bogata, zato so imeli gliserje in reaktivce na dosegu roke. "Moj brat je šel na pijačo ob dveh popoldne, ker je želel skleniti neki posel, in v tem času zaslužil slabih 50 tisoč evrov. Posledično je postal milijonar že pri 22 letih."

Kolo sreče
Planet TV Se še spomnite, kdo je obračal črke v čisto prvem Kolesu sreče? #video

Ne glede na vse pa življenje svetovno znanega igralca ni bilo rožnato. Deset let po očetovi smrti je ne glede na blišč, ki jih je obdajal prej, ugotovil, da se je njegova družina znašla v velikih dolgovih. "Najprej sem ga preklel, nato pa občudoval, kako dobro je to skrival," je priznal Matthew.

Expendables 2
Planet TV Snemanje te akcijske uspešnice se je za enega kaskaderja končalo tragično

Prav na podlagi tega ozadja je McConaughey ustvaril lik Kennyja Wellsa, ki ga igra v filmu Zlato (Gold) in čigar prefinjena prevara na tisoče ljudi pripravi do tega, da se odrečejo svojemu denarju. "Ljudje so v njegovo zgodbo vložili več sto milijonov dolarjev. Kaj pa naredi to zgodbo ganljivo?" se je vprašal McConaughey, nato pa sam sebi na podlagi vseh izkušenj z nasmehom odgovoril: "Zaupanje."

Kriminalno dramo Zlato (Gold) si boste na Planetu lahko ogledali nocoj ob 20. uri. Za tem si lahko ogledate še akcijo Plačanci 3 (Expendables 3), ki se bo začela ob 22. uri. Druge ekskluzivne vsebine si lahko brezplačno ogledate tudi na Planeteka.si.

POROKA NA PRVI POGLED: SLOVENIJA
Planet TV Žan priznal: Ne vem, kaj je delala z mano ponoči #video
POROKA NA PRVI POGLED: SLOVENIJA
Planet TV Meri razkrila: Preden sva zaspala, sva … #video
Kolo sreče
Planet TV V tem športu se je naša pevka pomerila z Lepo Breno in jo celo premagala #video
Spremljajte nas na družbenih omrežjih Facebook, Instagram, Twitter in YouTube.
Ne spreglejte