Piranha

Režiser kultnih grozljivk Krvava romanca in Opazujemo te predstavlja komično-grozljivo zgodbo o ljudožerskih ribah, ki napadejo zabave željne kopalce Viktorijinega jezera.

1 / 3

Foto: Blitz Film & Video Distribution

2 / 3

Foto: Blitz Film & Video Distribution

3 / 3

Foto: Blitz Film & Video Distribution

Režija: Alexandre Aja Igrajo: Elisabeth Shue, Jerry O'Connell, Richard Dreyfuss, Christopher Lloyd, Ving Rhames, Kelly Brook, Adam Scott, Riley Steele Žanr: Komična grozljivka Dolžina: 85 minut IMDb: 5,8/10

Med vsakoletnimi spomladanskimi počitnicami se število prebivalcev zaspanih krajev ob jezeru Viktorija poveča s 5.000 na 50.000. Pretežno mladi prišleki se ob jezeru običajno sončijo in zabavajo, tokrat pa nanje preži vse kaj drugega kot nevarnost sončnih opeklin, alkoholna slabost in pritoževanje krajanov – v jezeru se je namreč pojavila nova vrsta groze. Po tem, ko je podvodni potres osvobodil prazgodovinske ljudožerske ribe, se jim mora skupina naključnih junakov zoperstaviti, če ne želijo postati hrana krvoločnih zobatih živali.

[video: 29326 / ]

Zanimivosti:

• Film je bil v kinematografih predvajan tudi v 3D-tehniki, in sicer pod naslovom Piranha 3D. Letos prihaja v kinematografe nadaljevanje Piranha 3DD, v katerem bo zaigral zvezdnik serije Obalna straža David Hasselhoff. • Kelly Brook in Riley Steele sta prizor golega podvodnega sinhronega plavanja vadili dva tedna. • Oskarjevec Richard Dreyfuss, zvezdnik Spielbergovih Bližnjih srečanj tretje vrste in Žrela, je vse svoje prizore posnel v dveh snemalnih dneh, Christopher Lloyd pa celo v enem dnevu. • Za prizore podvodne morije so dnevno uporabili več kot 2.800 hektolitrov umetne krvi. • Po grozljivkah Opazujemo te (The Hills Have Eyes) in Odsev (Mirrors) je to že tretji remake filmov tega žanra, pod katerega se je podpisal Alexandre Aja – francoski režiser, ki je zaslovel s kultno Krvavo romanco. • Alexandre Aja je želel, da bi v gostujočih vlogah nastopila Joe Dante, režiser izvirne Piranhe iz leta 1978, in James Cameron, režiser nadaljevanja iz leta 1981, vendar je moral idejo zaradi Cameronove prezasedenosti opustiti. • V epizodni vlogi lahko opazite Elija Rotha – člana Tarantinovih Neslavnih barab in režiserja obeh delov Hostla. • Filma niso posneli na Viktorijinem jezeru, pač pa na jezeru Havasu v Arizoni, ki je prav tako priljubljeno spomladansko letovišče mladih.
SiOL TV: Na daljincu izberite kanal 5 – DKino Hiti. Film si lahko ogledate tudi v spletni videoteki DKino (www.dkino.si).

Sorodne vsebine

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano