Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
26. 4. 2018,
14.09

Osveženo pred

6 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23

Natisni članek

Marko Zidanšek volitve 2018 SLS

Četrtek, 26. 4. 2018, 14.09

6 let

Varno, lokalno in gospodarno so vrednote, na katere stavijo v SLS

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23
SLS | Foto STA

Foto: STA

SLS se po besedah predsednika stranke Marka Zidanška na volitve podaja z močno in pomlajeno ekipo 84 kandidatov. Štirje bodo kandidirali v dveh volilnih enotah, na listi pa je tudi pet kandidatov nedavno pridružene Zveze za Primorsko. Verjamejo, da bodo z vrednotami "varno, lokalno in gospodarno" prepričali volivce in prestopili parlamentarni prag.

V nekaj dneh jim je uspelo zbrati dovolj podpisov volivcev, da bodo danes začeli vlagati kandidature na upravnih enotah, je na predstavitvi kandidatne liste povedal Zidanšek, ki bo kandidiral v volilnem okraju Šmarje pri Jelšah. Na volitve gredo z volilnim programom, ki temelji na zavezah "sobivamo varno, znamo gospodarno in delujemo lokalno".

Zidanšek verjame, da se bo SLS vrnila v parlament, saj se jo po njegovi oceni "pogreša kot zagovornico lokalnih interesov, decentralizacije in enako kakovostnega življenja tako v mestih kot na podeželju". V koalicijo bodo vstopili s strankami, s katerimi jim bo uspelo uskladiti svoj program.

Franc Bogovič prepričan, da SLS spada v DZ

V volilnem okraju Krško bo kandidiral tudi evropski poslanec Franc Bogovič, ki je prepričan, da SLS spada v DZ, saj v slovenski politični prostor prinaša politično stabilnost in veliko izkušenih kadrov. Iz evropskega parlamenta bo v slovenski prostor poskusil prinesti več politične kulture, sodelovanja med strankami in strokovnosti. Kot poslanec si bo prizadeval za enakomeren razvoj Slovenije in posodobitev kmetijske politike.

Zastopanost žensk na listi je 43-odstotna, po starosti pa prevladujejo kandidati, stari med 40 in 60 let, najmlajši šteje 19 let. Interese ljudi bodo zastopali posamezniki različnih izobrazbenih in poklicnih profilov. Med njimi so tudi štirje župani in sedem podžupanov.

Ne spreglejte