Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
2. 4. 2020,
7.33

Osveženo pred

4 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,58

17

Natisni članek

virus Koronavirus ZDA

Četrtek, 2. 4. 2020, 7.33

4 leta, 1 mesec

V ZDA umrl s koronavirusom okužen dojenček

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,58

17

dojenček | V ZDA je umrl komaj šest tednov star dojenček, okužen z novim koronavirusom (slika je simbolična). | Foto Pixabay

V ZDA je umrl komaj šest tednov star dojenček, okužen z novim koronavirusom (slika je simbolična).

Foto: Pixabay

V ameriški zvezni državi Connecticut je umrl šest tednov star dojenček, okužen z novim koronavirusom. Natančen vzrok smrti bo razkrila preiskava, so napovedali pristojni.

"S težkim srcem sporočam, da smo potrdili prvi primer pediatrične smrti, povezane s covid-19," je prek Twitterja zapisal guverner Connecticuta Ned Lamont, piše stran Huffington Post.

Dojenček naj bi bil že ob prihodu v bolnišnico v kritičnem stanju. Lamont je potrdil, da je bil pozitiven na novi koronavirus in je tako ena najmlajših žrtev na svetu, ki ga je prizadela ta respiratorna bolezen.

Eric YXu, Huawei
Novice Leto 2020 bo še težje, ker je zaradi koronavirusa težko napovedati karkoli

Natančen vzrok smrti še ni znan

"Virus brez milosti napada tudi najbolj ranljive. To tudi poudarja pomen samoizolacije in omejevanja lastne izpostavljenosti do drugih ljudi. Vaša življenja in življenja drugih bi bila lahko dobesedno odvisna od tega," je med drugim še zapisal Lamot.

Kljub temu da je bil dojenček pozitiven na novi koronaviurs, natančen vzrok smrti še ni znan. "Še nikoli prej nismo zabeležili, da bi zaradi omenjene virusne bolezni umrl dojenček. V teku je polna preiskava, da bi ugotovili natančen vzrok smrti," pa je po poročanju Huffington Posta dejal zdravnik Ngozi Ezike. 

Med okuženimi ogromno mladih

Sicer pa so ZDA novo žarišče koronavirusa. Po zadnjih podatkih je okuženih več kot 210 tisoč Američanov. Število smrtnih primerov pa strmo narašča – teh je zdaj več kot pet tisoč. Najhuje je v zvezni državi New York, kjer zdravstveni delavci beležijo porast okužb pri mlajši populaciji.

V približno eni od petih hospitalizacij gre za bolnika, mlajšega od 44 let. Podobno je tudi v Philadelphii, kjer so kar v 56 odstotkih okužbo potrdili pri ljudeh, mlajših od 40 let, piše spletna stran Bloomberg.

Kitajska koronavirus
Novice Američani prepričani: Kitajci prikrivajo obseg izbruha koronavirusa
Ne spreglejte