Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
3. 11. 2023,
18.45

Osveženo pred

5 mesecev, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,69

Natisni članek

nesreča nesreča Portugalska neurje jadrnica

Petek, 3. 11. 2023, 18.45

5 mesecev, 3 tedne

V nesreči jadrnice na Portugalskem tri smrtne žrtve

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,69
jadrnica, nesreča | Žrtve, dva moška in žensko, so našli mrtve na obali v bližini razbitin jadrnice, je dodal in opozoril, da žrtve niso nosile rešilnih jopičev. (Fotografija je simbolična.) | Foto Shutterstock

Žrtve, dva moška in žensko, so našli mrtve na obali v bližini razbitin jadrnice, je dodal in opozoril, da žrtve niso nosile rešilnih jopičev. (Fotografija je simbolična.)

Foto: Shutterstock

V bližini obalnega kraja Santa Cruz na Portugalskem se je danes prevrnila jadrnica, ki je nato nasedla na plaži. V nesreči so umrle tri osebe, je sporočila portugalska mornarica. Ob tem je opozorila na nevarnost valov zaradi neurja Ciaran, ki je v četrtek zajelo Evropo in doslej terjalo že 15 življenj, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Jadrnica, ki je plula pod dansko zastavo, se je prevrnila le kilometer od plaže v kraju Santa Cruz, je povedal tiskovni predstavnik portugalske mornarice. Pojasnil je, da je jadrnica v jutranjih urah zapustila pristanišče Peniche, približno 30 kilometrov severno od Santa Cruza.

Žrtve, dva moška in žensko, so našli mrtve na obali v bližini razbitin jadrnice, je dodal in opozoril, da žrtve niso nosile rešilnih jopičev.

Bliža se nova nevihta

Središče neurja Ciaran, ki je v četrtek zajelo južno Anglijo, severozahodno francosko obalo, Belgijo in Nizozemsko, zatem pa tudi Italijo, je trenutno med Britanskim otočjem in Skandinavskim polotokom.

Neurje, ki je po Evropi zahtevalo že 15 življenj, Portugalske ni neposredno prizadela. Državni meteorološki urad je sicer za osrednje in severne obalne regije izdal rdeči alarm in opozoril na nevarnost valov, ki bi lahko presegli sedem metrov.

Nova nevihta, ki jo je španski meteorološki urad poimenoval Domingos, naj bi se v soboto in nedeljo približala Portugalski, valovi pa bi lahko dosegli višino do devet metrov.

Neurje, veter, nevihta
Novice Nad Evropo neurje, ki sproža rdeče alarme: "Ciklonska bomba"
Novice Neurje Ciaran v zahodni Evropi terjalo pet smrtnih žrtev #video
d
Novice V vremenskem kaosu pri sosedih mrtvi in pogrešani #video
Ne spreglejte