Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
15. 8. 2023,
13.29

Osveženo pred

8 mesecev, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,07

Natisni članek

prepoved burkini kopanje Tržič plaža

Torek, 15. 8. 2023, 13.29

8 mesecev, 2 tedna

V italijanskem Tržiču nameravajo prepovedati burkinije

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,07
burkini, plaža | Na plaži v bližnjem Trstu so skupini muslimanskih žensk v nedeljo preprečili kopanje v oblačilih. | Foto Shutterstock

Na plaži v bližnjem Trstu so skupini muslimanskih žensk v nedeljo preprečili kopanje v oblačilih.

Foto: Shutterstock

V italijanskem Tržiču nameravajo prepovedati ženskam kopanje v burkinijih ali drugih oblačilih. Tamkajšnja županja iz desne stranke Lige Anna Maria Cisint je v ponedeljek napovedala takšen ukrep do oktobra.

"Delamo na pripravi ustreznega ukrepa, ki prepoveduje kopanje v morju oblečen, v burkiniju ali kako drugače pokrit. Resni smo, do oktobra bo ukrep pripravljen," je v ponedeljek po poročanju italijanske tiskovne agencije Ansa dejala županja.

Kot je dejala, je proti vračanju v srednji vek. Nedavno je že napisala javno pismo muslimanski skupnosti, v katerem jo poziva, naj se ne kopajo v oblačilih. V pismu je po takratnem poročanju tržaškega Primorskega dnevnika spomnila na velike investicije v preureditev njihovega kopališča, zato "postaja nesprejemljivo obnašanje muslimanskih tujcev, ki običajno gredo v vodo s svojimi oblačili: gre za prakso, ki bega številne kopalce in tiste, ki množično zahajajo na plaži Marina Julia in Marina Nova, ter ustvarja neznosne posledice z vidika zaščite spodobnosti teh krajev, ki so cenjeni zaradi negovanja, pozornosti in čistoče, ki jih zaznamujejo".

Na plaži v bližnjem Trstu so skupini muslimanskih žensk v nedeljo preprečili kopanje v oblačilih. Ženske so po poročanju Anse vstopile v ženski del plaže Lido Pedicin, ki je edina v Evropi razdeljena z zidom na ženski in moški del, a so italijanske ženske na tej plaži protestirale. Muslimanke naj bi zahtevale pojasnilo upravitelja plaže, a tam naj bi jim povedali, da to ni urejeno s predpisi.

Paros protest
Trendi Plačljivi ležalniki, ki zasedajo plaže, razburjajo domačine #video
nelegalna plaža Rogoznica
Novice Slovenska zakonca bosta morala podreti nelegalno plažo na Hrvaškem
Ne spreglejte