Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
27. 3. 2020,
12.22

Osveženo pred

4 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,48

9

Natisni članek

Boris Johnson Koronavirus

Petek, 27. 3. 2020, 12.22

4 leta, 1 mesec

Tudi britanski premier Johnson na seznamu okuženih z novim koronavirusom #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,48

9

Na seznamu okuženih z novim koronavirusom je vsak dan več imen. Potem ko je včeraj britansko javnost presenetila novica, da je med okuženimi z virusom sars-covid-19 tudi britanski prestolonaslednik Charles, jo je danes šokiralo novo ime. Z novim koronavirusom se je okužil tudi britanski premier Boris Johnson, ki je v zadnjih 24 urah opazil blage simptome in se odločil za testiranje. Med okuženimi je tudi britanski minister za zdravje Matt Hancock.

Tudi britanski premier Boris Johnson je okužen z novim koronavirusom. | Foto: Getty Images Tudi britanski premier Boris Johnson je okužen z novim koronavirusom. Foto: Getty Images

Kot je sporočil javnosti (njegovo izjavo si lahko ogledate v zgornjem videu), se je zdaj umaknil v samoizolacijo na sedežu vlade, a bo prek videokonferenc še vedno vodil britansko vlado in njena prizadevanja v boju proti virusu. Sicer pa je britanska vlada ta teden sporočila, da bo vodenje dela vlade, če Johnson zaradi bolezni ne bi mogel delati, prevzel zunanji minister Dominic Raab.

Johnson se je za testiranje odločil po nasvetu prvega moža britanske zdravstvene stroke, profesorja Chrisa Whittya, so sporočili s sedeža britanske vlade. Britanski premier je tako postal prvi predsednik kake vlade, ki je zbolel za novim koronavirusom.

Še večer prej se je pridružil aplavzu za zdravstvene delavce in ostale

Premier Johnson je še pred nekaj urami takole ploskal v znak zahvale britanskemu zdravstvenemu osebju, policiji, socialnim delavcem in številnim drugim ljudem, ki stojijo v prvih vrstah boja proti novemu koronavirusu.

Na Otoku so v začetku tedna uvedli tritedensko karanteno, zaprte so šole, vse ne nujne prodajalne, prav tako je prekinjeno izvajanje vseh ne nujnih storitev.

V Angliji imajo 11.600 potrjenih okužb in 578 smrtnih žrtev.

Preberite še:

Koronavirus
Novice V Sloveniji koronavirus terjal deveto smrtno žrtev. Okužena tudi vojak in policist. #video

 

Ne spreglejte