Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
1. 7. 2023,
9.36

Osveženo pred

10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,16

Natisni članek

Donald Trump nasilje ZDA Barack Obama

Sobota, 1. 7. 2023, 9.36

10 mesecev

Trump izdal Obamov naslov, tja se je odpravil napadalec z mačeto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,16
Donald Trump, Michelle Obama | Napadalec se je blizu Obamove hiše pojavil, potem ko je Donald Trump na svoji platformi Truth Social objavil posnetke zaslona, na katerih je bil naveden Obamov naslov. | Foto Reuters

Napadalec se je blizu Obamove hiše pojavil, potem ko je Donald Trump na svoji platformi Truth Social objavil posnetke zaslona, na katerih je bil naveden Obamov naslov.

Foto: Reuters

Blizu hiše nekdanjega predsednika ZDA Baracka Obame so aretirali podpornika njegovega naslednika na čelu države Donalda Trumpa, ki je bil med napadalci na ameriški kongres 6. januarja 2021. Med četrtkovo aretacijo je imel pri sebi v vozilu dve pištoli in 400 kosov streliva, so v petek sporočile ameriške zvezne oblasti.

Zvezni tožilec je v petek na sodišču povedal, da je imel 37-letni Taylor Taranto v kombiju, v katerem je očitno živel, tudi mačeto.

Tarantov kombi je bil v zadnjih tednih parkiran v bližini zapora v Los Angelesu, pojavil pa se je tudi na protestih v podporo drugim obtoženim v zvezi z napadom na kongres, kažejo posnetki na družbenih omrežjih.

V Washingtonu je bil, da sprejme ponudbo predsednika predstavniškega doma kongresa Kevina McCarthyja, ki je obtoženim za napad na kongres omogočil pregled posnetkov varnostnih kamer.

Taranto je v objavah na družbenih omrežjih priznal, da je 6. januarja vstopil v kongres, in se spraševal, zakaj ga niso aretirali.

"Te 'luzerje' smo obkolili! Se vidimo v peklu, Podestovi in Obamovi!"

Blizu Obamove hiše se je pojavil v četrtek, potem ko je nekdanji predsednik Donald Trump na svoji platformi Truth Social objavil posnetke zaslona, na katerih je bil naveden Obamov naslov.

Taranto je Trumpov posnetek potem objavil na svoji strani družbenega medija Telegram. "Te 'luzerje' smo obkolili! Se vidimo v peklu, Podestovi in Obamovi!" je zapisal, pri čemer je mislil tudi na nekdanjega šefa kabineta Bele hiše Johna Podesto.

Policija ga je pridržala in v priporu bo do sodnega zaslišanja, ki bo šele v sredo po dnevu neodvisnosti 4. juliju.

V zvezi z napadom na kongres, v katerem je bilo udeleženih več kot tri tisoč Trumpovih privržencev, je bilo doslej obtoženih več kot tisoč ljudi.

Donald Trump
Novice Donald Trump na posnetku priznal, da je vzel tajne dokumente #video
Melania Trump
Novice Bo Melania morala Donalda Trumpa obiskovati v zaporu?
Barack Obama, Michelle Obama
Trendi Družino Obama ujeli med dopustom v Grčiji #foto #video
Ne spreglejte