Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
3. 4. 2020,
8.13

Osveženo pred

4 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,58

24

Natisni članek

ZDA Koronavirus zaščitna maska

Petek, 3. 4. 2020, 8.13

4 leta, 1 mesec

Doma je imel milijon kosov zaščitne opreme proti koronavirusu #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,58

24

Newyorška policija je na domu 43-letnika zasegla neverjetnih 192 tisoč respiratornih mask tipa N95, približno 130 tisoč kirurških mask, okoli 600 tisoč rokavic in več kosov razkužil ter druge zaščitne opreme. Te naj bi v času krize koronavirusa zdravstvenim delavcem preprodajal kar 7-krat dražje od tržne vrednosti.

43-letni Baruch Feldheim iz Brooklyina naj bi epidemijo koronavirusa, kjer v ZDA največje žarišče beležijo prav v New Yorku, izkoristil za zaslužek. Policija je v času preiskave na njegovem domu namreč zasegla več tisoč kosov medicinske in druge zaščitne opreme.

To naj bi zdravstvenim delavcem na območju New Yorka in New Jerseyja preprodajal za ceno, ki presega kar 7-kratno tržno vrednost izdelkov, poroča ABC News. 

Zakašljal na zveznega agenta in se zlagal, da je okužen s koronavirusom

Ko so Feldheima zvezni agenti povprašali o izvoru opreme in domnevne preprodaje, naj bi zakašljal na pristojne in jim dejal, da je okužen s koronavirusom. Feldheim je obtožen napada na zveznega agenta in laganja o izvoru opreme.

Kot je za stran ABC News dejal njegov odvetnik James Moriarity, pristojni zoper njegovo stranko niso podali kazenske ovadbe skladiščenja in preprodaje medicinske opreme.

43-letnik svoje krivde ne priznava in vse obtožbe naj bi že zanikal. "Zoper Feldheima ni podana kazenska ovadba skladiščenja opreme, je pa obtožen laganja zveznim agentom in kašljanja v njihovo smer. Moja stranka vse obtožbe kategorično zanika," je še dejal odvetnik.

dojenček
Novice V ZDA umrl s koronavirusom okužen dojenček

Čeprav zasežena zaščitna oprema služi kot dokazno gradivo, so se pristojni odločili, da bodo zaščitne maske in drugo zaščito razdelili tistim zdravstvenim ustanovam, kjer te najbolj primanjkuje.

Na dogodek se je odzval tudi ameriški pravosodni minister William Barr. "Če kupujete nujno medicinsko opremo z namenom kasnejše preprodaje po pretirano visokih cenah, lahko pričakujete obisk policije," je dejal Barr, piše ABC News.

Ameriški predsednik Donald Trump je sporočil, da je bil tudi njegov drugi test na okužbo z novim koronavirusom negativen. V ZDA so po zadnjih podatkih zabeležili najmanj 245 tisoč primerov okužb, umrlo pa je 5.911 ljudi. Trump razmišlja, da bi Američanom odredil nošenje zaščitnih mask izven domov.

Število okužb z novim koronavirusom je v ZDA do četrtka zvečer naraslo na 245 tisoč, 5.911 ljudi pa je umrlo. V zvezni državi New York je bilo okuženih 92.597 ljudi. Umrlo je 2.373 oseb. V mestu New York je po zadnjih podatkih 51.809 okuženih, umrlo je 1.562 ljudi. S tem ima mesto zdaj več potrjenih okužb kot Iran. (STA)

 

Kitajska koronavirus
Novice "Epidemija v Aziji in Pacifiku še zdaleč ni končana"
Ne spreglejte