Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
28. 12. 2020,
13.50

Osveženo pred

3 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23

1

Natisni članek

Koronavirus epidemija Hrvaška

Ponedeljek, 28. 12. 2020, 13.50

3 leta, 3 mesece

Na Hrvaškem v preteklih 24 urah potrdili 316 okužb, umrlo še 68 bolnikov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23

1

Hrvaška koronavirus | Foto Reuters

Foto: Reuters

Na Hrvaškem so v preteklih 24 urah ob opravljenih 2.642 testih potrdili 316 okužb z novim koronavirusom. Umrlo je 68 bolnikov z novim koronavirusom, je danes sporočil nacionalni štab civilne zaščite. Število testov in na novo okuženih v zadnjih 24 urah je nekoliko nižje kot prejšnji ponedeljek, ko so ob opravljenih 4.614 testih potrdili 766 okužb.

20:12

VB: rekordno število okužb

19:06

V Italiji porast smrti

16:36

Prejeli petkratni odmerek

16:33

Okuženi uslužbenci bodo delali

15:36

Še več okuženih z novim sevom

15:22

Madžarska: umrlo še 114 ljudi

14:58

Estonija zaostrila omejitve

14:58

Italijani nad proticepilce

14:51

Cepljenje v Belgiji in Latviji

14:47

Ognjemet bo, a brez gledalcev

14:46

Prepovedali bodo vstop tujcem

13:56

Japonska zaprla vstop tujcem

13:55

Razmere v Južni Afriki

13:54

V Italiji semaforski sistem

  • 20:12

    VB: rekordno število okužb

    V Veliki Britaniji so v zadnjih 24 urah potrdili največ novih okužb z novim koronavirusom v enem dnevu. Potrdili so jih 41.385, skupno že 2,3 milijona okužb. V zadnjem dnevu je umrlo še 357 bolnikov s covidom-19, skupno 71.109.

    Škotska in Severna Irska medtem še nista objavili podatkov za čas božičnih praznikov, poroča britanski BBC na svoji spletni strani. To je sicer prvič, da so v državi v enem dnevu potrdili več kot 40.000 okužb.

    Predstavnica agencije za javno zdravje Anglije Yvonne Doyle je opozorila, da so zaradi naraščanja okužb zelo zaskrbljeni, saj so bolnišnice sedaj najbolj ranljive, ko sprejem novih bolnikov narašča v več regijah. Kljub temu meni, da cepljenje prinaša novo upanje. Javnost je pozvala k nadaljnjim prizadevanjem za zajezitev okužb, medtem ko poteka cepljenje s cepivom Pfizerja in BioNTecha.

    Velika Britanija je ena najhuje prizadetih evropskih držav v pandemiji covida-19. V večjem delu države veljajo strogi karantenski ukrepi, omejitve potovanj, ponekod pa morajo ljudje ostati na svojih domovih, poroča nemška tiskovna agencija dpa. (STA)

  • 19:06

    V Italiji porast smrti

    V Italiji so danes zabeležili porast smrtnih primerov med bolniki s covidom-19. V zadnjih 24 urah je umrlo 445 ljudi, dan prej 305. Skupno je covid-19 doslej v Italiji zahteval 72.370 življenj.

    V Italiji so v zadnjih 24 urah hkrati zabeležili upad števila novih okužb z novim koronavirusom; potrdili so jih ob opravljenih 68.681 testih 8585, kar je 12,5 odstotka pozitivnih testov. Dan prej so potrdili 8913 novih okužb.

    Hkrati se je povečalo število bolnikov v italijanskih bolnišnicah in sicer s 23.517 na 23.932, bilo pa je 15 bolnikov manj na intenzivni negi, je sporočilo italijansko ministrstvo za zdravje.

    V Italiji v torek pričakujejo pošiljko 47.000 odmerkov Pfizer-Biontechovega cepiva proti covidu-19, ki naj bi jih razdelili po vseh italijanskih deželah. Italijanska vlada upa, da bodo lahko v prvem valu cepili 1,7 milijona ljudi.

    Italija, kjer so od februarja skupno potrdili več kot dva milijona okužb z novim koronavirusom, sodi med v pandemiji covida-19 najhuje prizadete države sveta. (STA)

  • 16:36

    Prejeli petkratni odmerek

    Zaradi napake posameznika je osem zaposlenih v domu za starejše v nemškem kraju Stralsund v zvezni deželi Mecklenburg-Predpomorjanska v nedeljo prejelo petkratni odmerek cepiva proti covidu-19. Sedem žensk in moškega so po dogodku poslali domov, na spletni strani poroča nemški časnik Bild.

    Kot so danes sporočili pristojni, so kasneje štiri prizadete preventivno sprejeli v bolnišnico na opazovanje. Vsi imajo gripi podobne bolezenske znake. Ob tem so dodali, da so po navedbah proizvajalca cepiva Biontech večje odmerke cepiva že preizkusili tudi sodelujoči v prvi poskusni fazi testiranja cepiva in da je vse potekalo brez hujših posledic, prav tako niso zabeležili nobenih trajnih, neželenih posledic.

    Predstavnica Biontecha je to informacijo potrdila in dodala, da so med poskusnim testiranjem brez hujših posledic preizkušali odmerke do 100 mikrogramov. Običajni odmerek cepiva je 30 mikrogramov. Ob tem je opozorila tudi na navodila podjetja, v katerih se prvi stavek glasi, da gre za ampulo z več odmerki, njeno vsebino pa je potrebno pred uporabo razredčiti. (STA)

  • 16:33

    Okuženi uslužbenci bodo delali

    Da bi omogočili sprejem zakona o podaljšanju izrednih razmer zaradi covida-19, so danes na Slovaškem zdravstvene oblasti objavile odlok, po katerem lahko predsednik, ministri, poslanci, generalni državni tožilec, policisti, vojaki in še nekateri drugi vladni uslužbenci delajo, tudi če bodo okuženi z novim koronavirusom, a ne bodo imeli simptomov.

    Odlok so sprejeli, medtem ko je vlada skušala skozi parlament spraviti ustavni zakon, ki bi ji omogočil podaljšanje izrednih razmer zaradi epidemije covida-19 za več kot 90 dni, poroča slovaška tiskovna agencija Tasr.

    V skladu z odlokom okužene osebe iz omenjenih državnih služb in položajev lahko delajo, če bi njihova odsotnost ogrozila vodenje države in izvajanje izrednih dejavnosti. Na delovnem mestu morajo nositi najmanj zaščitne maske FFP2, uporabljati rokavice in si razkuževati roke ter omejiti gibanje.

    Vladna koalicija, ki ima zadostno večino v parlamentu za spremembo ustave, namreč zaradi obvezne samoizolacije okuženih poslancev sredi decembra ni mogla zbrati dovolj glasov za ustavni zakon, ki bi vladi omogočil podaljšanje izrednih razmer za več kot 90 dni.

    Izredne razmere naj bi po 90 dneh potekle v torek, za danes popoldne pa je bila sklicana izredna seja parlamenta, na kateri so nato po hitrem postopku potrdili ustavni zakon, s katerim lahko izredne razmere podaljšajo za več kot 90 dni in sicer večkrat za 40 dni. Zakon je potrdilo 91 poslancev od 94 navzočih. Vsako podaljšanje izrednih razmer bo moral potrditi parlament v 20 dneh od uveljavitve podaljšanja, poroča Tasr.

    Ustavni zakon vladi tudi omogoča, da prebivalcem za nedoločen čas odredi, da morajo ostati na svojem domu. Vlada bo lahko tudi prebivalcem nalagala delo in jim odrejala, da morajo sprejeti evakuirane ljudi.

    Opozicijska stranka Ljudska stranka Naša Slovaška (LSNS) je odlok zdravstvenih oblasti obsodila, saj je v posmeh prebivalcem. Napovedala je vložitev kazenske ovadbe. Tiskovni predstavnik stranke Ondrej Durica je za Tasr poudaril, da gre za izraz arogance do prebivalcev, ki so jim omejili pravico do gibanja in dela, otrokom pa do izobraževanja pod grožnjo glob in kazenskega pregona. "Odlok kaže na to, da bolezen ni tako nevarna ali da so ukrepi neučinkoviti ali, da so vladni uslužbenci več kot drugi ljudje," je izpostavil. (STA)

  • 15:36

    Še več okuženih z novim sevom

    Na Nizozemskem so potrdili že enajst okužb z novim, nevarnejšim sevom novega koronavirusa, ki so ga odkrili v Veliki Britaniji. Prvi primer so odkrili prejšnji teden. Okužbe z novim sevom novega koronavirusa iz Velike Britanije in iz Južne Afrike pa so potrdili na Finskem.

    Kot je v parlamentu v Haagu povedal minister za zdravje Hugo de Jonge, so pet okuženih z novim sevom koronavirusa odkrili na območju Amsterdama, pet pa na območju Rotterdama. Ena okužena oseba pa prihaja iz Nimwegna na meji z Nemčijo in se je pred kratkim vrnila iz Anglije, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

    Minister je napovedal, da bodo poskušali širjenje nove, mutirane verzije novega koronavirusa, ki naj bi se širila precej hitreje, poskušali zajeziti z obsežnimi ukrepi, še navaja dpa.

    Okužbe z novim sevom novega koronavirusa iz Velike Britanije, pa tudi iz Južne Afrike, pa so potrdili na Finskem, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

    Dva virološka laboratorija na Finskem sta danes potrdila, da so okužbo z novim sevom koronavirusa potrdili pri treh potnikih, ki so se na Finsko vrnili 18. in 19. decembra. Dva sta bila okužena z britanskim sevom, eden pa s tistim iz Južne Afrike. Vsi trije se dobro počutijo in so v samoizolaciji. Ljudi, ki so bili z njimi v stikih, so poslali na testiranje in v samoizolacijo.

    Potnikom, ki so iz Velike Britanije prispeli od 7. decembra so oblasti svetovale testiranje, tudi če nimajo simptomov covida-19. Sedaj enako svetujejo tudi potnikom, ki so se od 7. decembra vrnili iz Južne Afrike.

    Britanski sev koronavirusa so doslej potrdili v več evropskih državah, med drugim tudi na Danskem, Norveškem in Švedskem. (STA)

  • 15:22

    Madžarska: umrlo še 114 ljudi

    Na Madžarskem je v zadnjih 24 urah umrlo 114 bolnikov s covidom-19, večinoma starejših s spremljajočimi boleznimi, kažejo danes objavljeni uradni podatki. V državi je doslej umrlo skupno 9161 covidnih bolnikov. Potrdili so še 609 novih okužb z novim koronavirusom, skupno 316.669, piše na spletni strani vlade.

    Aktivnih okužb je 173.164. V bolnišnicah se zdravi 6261 bolnikov s covidom-19, od katerih jih 448 potrebuje pomoč pri dihanju z medicinskimi ventilatorji, poroča madžarska tiskovna agencija MTI.

    Tako kot v drugih državah EU tudi na Madžarskem poteka cepljenje proti covidu-19, ki ga izvajajo z edinim v EU doslej odobrenim cepivom ameriškega Pfizerja in nemškega BioNTecha.

    Madžarski zunanji minister Peter Szijjarto je danes sporočil, da so prejeli 6000 odmerkov ruskega cepiva proti covidu-19 Sputnik V. Na Facebooku je dodal, da bodo cepivo madžarski strokovnjaki še naprej preučevali in se odločili, ali ga bodo uporabili. Novembra je Madžarska kot prva članica EU prejela vzorce Sputnika V za raziskave, poroča ruska tiskovna agencija Tass. Madžarska se sicer ločeno od EU pogovarja tudi o nakupu cepiv s Kitajske. (STA)

  • 14:58

    Estonija zaostrila omejitve

    V Estoniji od danes veljajo strožje omejitve javnega življenja, s katerimi želi vlada zamejiti naraščanje okužb z novim koronavirusom.

    V prestolnici Tallinn in okolici lahko restavracije hrano prodajajo samo za domov, zaprli so kulturne, športne in zabaviščne dejavnosti. Prepovedana so zbiranja ljudi v zaprtih prostorih, na prostem pa se lahko hkrati zbere največ deset ljudi. Cerkve ostajajo odprte, a se lahko verskih obredov udeleži manj vernikov, saj morajo biti prostori polovično zasedeni.

    Ukrepi, ki so v veljavi v epidemiji močno prizadeti regiji Ida-Virumaa na severovzhodu države, bodo ostali v veljavi do 17. januarja.

    Estonska vlada je podjetjem odobrila državno pomoč v višini 23 milijonov evrov.

    Estonija, ki ima 1,3 milijona prebivalcev, zadnje mesece beleži porast okužb z novim koronavirusom. Skupno so v državi potrdili 26.000 okužb, umrlo je 213 bolnikov s covidom-19. (STA)

  • 14:58

    Italijani nad proticepilce

    Dan po začetku cepljenja proti novemu koronavirusu v državi je italijanska zdravniška zbornica sporočila, da je sprožila disciplinski postopek proti 13 zdravnikom, ki so se v medijih javno izrekli proti cepljenju.

    Proti desetim zdravnikom je bil uveden postopek, ker so se izrekli proti cepljenju. Proti trem pa, ker trdijo, da covid-19 sploh ne obstaja. Postopke so uvedli po prijavah več državljanov in zdravniških kolegov, je danes sporočil predsednik zbornice Antonio Magi.

    Zdravniki so se morali zagovarjati pred posebno komisijo zdravniške zbornice in za svoje trditve pokazati znanstvene dokaze.

    Kot je pojasnil Magi, so postopke proti desetim zdravnikom že končali. V nekaj primerih so postopek ustavili, ker so se zdravniki pokesali za svoje izjave, v nekaj primerih pa so se odločili za začasno prepoved opravljanja dela za do dva meseca, je povedal Magi. Proti trem "zanikovalcem virusa" postopek še traja, je dodal. (STA)

  • 14:51

    Cepljenje v Belgiji in Latviji

    Belgija in Latvija sta se danes pridružili vse daljšemu seznamu držav Evropske unije, ki so začele cepljenje proti covid-19 s cepivom ameriškega Pfizerja in nemškega BioNTecha. Cepivo je danes prejela tudi Islandija.

    V Belgiji so kot prvo cepilo 101-letno oskrbovanko doma starejših. Sledili so še štirje drugi oskrbovanci doma v bližini Bruslja.

    V Latviji so kot prve cepili zdravnike in medicinske sestre, ki so v prvi bojni liniji v pandemiji covida-19.

    "Pandemija je letos zahtevala veliko. Ne morem verjeti, da lahko še vedno zaženemo protinapad v 2020," je tvitnil zdravnik Janis Vetra po cepljenju.

    V Latvijo je v soboto prispelo skoraj 10.000 odmerkov cepiva. Cepljenje so začeli v desetih bolnišničnih centrih.

    Evropska komisija je prejšnji teden zagnala skupno akcijo cepljenja za vseh 27 držav članic. Med prvimi so kampanjo zagnali v Nemčiji, na Madžarskem in Slovaškem v soboto, v nedeljo pa so sledile tudi številne druge. V Španijo bo cepivo prispelo šele v torek, saj dostava zamuja zaradi težav z ohranjanjem temperature cepiva med dostavo. Pfizerjevo cepivo je treba namreč hraniti pri -70 stopinjah Celzija.

    Prve odmerke cepiva proti covidu-19 je danes dobila tudi Islandija. "Danes je dan dobrih novic," je na novinarski konferenci dejala tamkajšnja ministrica za zdravje Snadis Svavarsdottir. Država je prejela okoli 10.000 odmerkov cepiva, s katerim bodo v torek začeli cepiti zdravstveno osebje ter oskrbovance v domovih za starejše.

    Na Islandiji z okoli 368.000 prebivalci so od začetka epidemije covida-19 doslej potrdili približno 5700 okužb z novim koronavirusom. Umrlo je 28 bolnikov s covidom-19. (STA)

  • 14:47

    Ognjemet bo, a brez gledalcev

    V Sydneyju bodo tudi letos v novo leto tradicionalno vstopili z ognjemetom, zaradi pandemije covida-19 pa ob pristanišču ne bodo dovoljeni gledalci, so danes sporočile tamkajšnje oblasti. Prebivalce metropole in druge pozivajo, naj si ognjemet ogledajo preko prenosa v živo, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

    Letošnji ognjemet bo trajal le sedem minut, obiskovalcem pa bodo onemogočili zbiranje v mestu in ob pristanišču, da bi se s tem preprečili gnečo, je sporočila premierka Novega Južnega Walesa Gladys Berejiklian.

    "Moje močno sporočilo vsem v Sydneyju letos je, da gledate ognjemet na televiziji," je povedala. "Pozivam ljudi, naj se odpovejo silvestrskim poljubom in objemom, da omejimo širjenje virusa," je dodala.

    Osebe bodo morale imeti posebne dovolilnice, da se bodo lahko na silvestrovo gibale na območjih, kjer bo prepovedano zbiranje. Na severu Sydneyja zaradi nedavnega izbruha novega koronavirusa velja omejitev gibanja. V drugih delih metropole je dovoljeno zbiranje do deset ljudi v gospodinjstvu in do 50 ljudi na javnih dogodkih. (STA)

  • 14:46

    Prepovedali bodo vstop tujcem

    Indonezija bo 1. januarja zaprla svoje meje in prepovedala vstop vsem tujcem, da bi tako preprečila vnos novega seva novega koronavirusa, ki so ga odkrili v Veliki Britaniji in naj bi bil precej bolj kužen. Prepoved vstopa tujcem bo veljala najmanj do 14. januarja, je danes sporočil indonezijski zunanji minister Retno Marsudi.

    V državo se bodo lahko vrnili le indonezijski državljani, za tuje državljane pa bo veljala izjema le za visoke državne uradnike na ravni najmanj vladnega ministra, je še povedal minister Marsudi.

    Zaenkrat do novega leta še velja, da tuji državljani lahko vstopijo v Indonezijo, pri tem pa morajo ob vstopu opraviti PCR test na okužbo z novim koronavirusom. Če je test negativen, gredo za pet dni v obvezno karanteno, nato morajo opraviti še eno testiranje. Šele če je negativno tudi to, lahko prosto nadaljujejo svojo pot, je pojasnil minister.

    Enak postopek velja tudi za državljane Indonezije, navaja nemška tiskovna agencija dpa.

    Do napovedi zaprtja meja te azijske države z več kot 260 milijoni prebivalcev prihaja po objavi podatkov, da so v zadnjem dnevu zabeležili 5854 novih primerov okužbe z novim koronavirusom. Skupno se je število okužb od začetka pandemije povzpelo na 719.219. Doslej so zabeležili 21.452 smrtnih primerov zaradi covida-19, od tega samo v zadnjem dnevu 215. (STA)

  • 13:56

    Japonska zaprla vstop tujcem

    Japonska se je po prvih potrjenih primernih novega seva novega koronavirusa odločila, da zapre državo za vse tujce. Do konca januarja tuji državljani ne bodo smeli vstopiti v državo, je danes sporočila vlada. Novi sev so medtem potrdili tudi v Južni Koreji.

    Na Japonskem so doslej potrdili osem primerov novega seva. Štirje bolniki se zdravijo v bolnišnici, preostali pa niso kazali znakov in so v karanteni, so sporočili z ministrstva za zdravje.

    Japonska vlada je že v četrtek začasno prepovedala vstop v državo tujim državljanom, ki so bili nedavno v Veliki Britaniji ali Južni Afriki. V državi na jugu afriške celine so namreč potrdili še en nov sev novega koronavirusa.

    Japonski se je doslej uspelo izogniti hujšemu izbruhu novega koronavirusa. Za zdaj so potrdili več kot 220.000 okužb, umrlo je okoli 3.250 ljudi. Porast okužb beležijo predvsem v zadnjih tednih, v soboto so tako potrdili rekordnih 3.881 novih okužb v 24 urah.

    Novi sev iz Velike Britanije se še naprej širi tudi v druge države. Tri primere so med drugim potrdili v Južni Koreji. Gre za domačine, ki so prispeli v domovino iz Velike Britanije prejšnji teden.

    Južna Koreja je vse letalske povezave z Otokom prekinila že 23. decembra, omejitev prometa bo predvidoma v veljavi do konca leta. Novo različico koronavirusa, ki naj bi bila precej bolj nalezljiva, so doslej med drugim potrdili še v Kanadi, Jordaniji, Nemčiji, na Norveškem in Danskem, navaja STA.

  • 13:55

    Razmere v Južni Afriki

    Južna Afrika je postala prva država v Afriki, ki je od začetka pandemije bolezni covid-19 potrdila več kot milijon okužb z novim koronavirusom. Doslej so po podatkih ministrstva za zdravje potrdili 1.004.413 okužb.

    V Južni Afriki se trenutno širi tudi nov sev koronavirusa, ki je zelo nalezljiv. Čeprav je podoben različici iz Velike Britanije, gre za različna seva.

    Po mnenju vodje panafriške zdravstvene organizacije CDC Johna Nkengasonga je ravno novi sev odgovoren za hitro širjenje v drugem valu. Številne države so zaradi novega seva preventivno uvedle omejitve za potnike iz Južne Afrike, poroča STA.

  • 13:54

    V Italiji semaforski sistem

    Italija se bo po koncu novoletnih praznikov vrnila k uporabi tako imenovanega semaforskega sistema za določanje ukrepov za zajezitev širjenja koronavirusa. Dežele bodo znova razvrščali med tri območja tveganja: na zeleno, rumeno in rdečo. Sistem bodo začeli uporabljati 7. januarja, je napovedal minister za zdravje Roberto Speranza.

    "7. januarja se vračamo k semaforskemu sistemu, ki je doslej deloval. Zaupam v občutek odgovornosti Italijanov," je dejal Speranza za časnik La Repubblica. V "rumenih" deželah bodo tako na primer lahko spet odprli lokale.

    Najpomembneje je, da se splošči epidemiološka krivulja. "Naš cilj je, da znižamo število okužb pod 50 na 100 tisoč prebivalcev. Trenutno smo pri 150," je pojasnil minister.

    Začetek cepljenja v Evropi pomeni "luč na koncu predora", je še dejal minister. Da bi bilo cepljenje uspešno v boju proti bolezni covid-19, bi se moralo cepiti najmanj od deset do 15 milijonov Italijanov. "Te številke bomo dosegli pozneje spomladi," je napovedal Speranza. Vlada pa se, podobno kot tudi druge evropske države, ne bo odločila za obvezno cepljenje, piše STA.

Institut Jožef Stefan (IJS)
Novice Napad na oddelek IJS, ki se ukvarja z epidemijo covid-19

V preteklem tednu dni je bilo za 48 odstotkov manj na novo okuženih kot v tednu pred tem, je na današnji novinarski konferenci v Zagrebu dejal vodja hrvaškega zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) Krunoslav Capak. Sporočil je tudi, da je na Hrvaškem 14-dnevna incidenca okužb na 100 tisoč prebivalcev 710. Na milijon prebivalcev pa beležijo 874,8 smrti zaradi novega koronavirusa, piše STA.

Največ primerov našteli v Zadrski županji

Glede na danes objavljene podatke lokalnih štabov civilne zaščite so v preteklih 24 urah največ novih primerov okužb našteli v Zadrski županiji, in sicer 22. V Primorsko-goranski županiji so imeli pet na novo okuženih. Iz Istrske županije so poročali o dveh novih primerih.

V državi je trenutno 8.036 aktivnih primerov okužbe. V bolnišnicah se zdravi 2.720 bolnikov z boleznijo covid-19, na ventilatorjih je 256 ljudi. V samoizolaciji je skoraj 30.800 ljudi. Od 25. februarja, ko so na Hrvaškem zabeležili prvi primer, so potrdili več kot 205.240 okužb z novim koronavirusom. Doslej je umrlo 2.739 bolnikov z novim koronavirusom. Okrevalo je nekaj manj kot 193.500 obolelih. Doslej so opravili 996.935 testov, so še povedali.

Na Hrvaškem so v nedeljo začeli cepljenje proti novemu koronavirusu. Prvi dan so cepili 1.711 prebivalcev v domovih za starejše občane in 443 zdravstvenih delavcev. Hrvaška je v soboto dobila nekaj manj kot 10 tisoč odmerkov Pfizerjevega cepiva. Naročili pa so skoraj šest milijonov odmerkov različnih proizvajalcev, piše STA.

Cepivo proti covid-19
Novice Fafangel: Danes je začetek zadnjega poglavja epidemije
Ne spreglejte