Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
7. 9. 2018,
21.53

Osveženo pred

5 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,61

2

Natisni članek

Elon Musk marihuana

Petek, 7. 9. 2018, 21.53

5 let, 7 mesecev

Musk javno pokadil marihuano

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,61

2

Elon Musk | Foto Twitter

Foto: Twitter

Ustanovitelj in prvi mož avtomobilskega tehnološkega podjetja Tesla Elon Musk znova razburja javnost. Tokrat je pred kamero pil viski in kadil marihuano. Skupaj z novico o odhodu dveh direktorjev Tesle je dogajanje poskrbelo za novo pocenitev Teslinih delnic.

Tesline delnice so se ob začetku trgovanja na newyorški borzi danes pocenile za šest odstotkov na 263,20 dolarja. Avgusta, preden je Musk prek Twitterja javno obelodanil, da bo delnice zaradi muhastih analitikov Wall Streeta umaknil z borze, so bile vredne 379 dolarjev, Musk pa je napovedoval, da jih bodo odkupovali po vrednosti 420 dolarjev.

Zaradi Muskovih nepredvidljivosti je v petek odstop napovedal glavni direktor Tesle za računovodstvo Dave Morton, agencija Bloomberg pa poroča, da se na podoben korak pripravlja tudi direktorica za kadrovske zadeve Gaby Toledano.

Musk je sicer že odstopil od zamisli po umiku delnic z borze, vendar pa se to še ne pozna na ceni delnic. Nekateri ga celo obtožujejo, da nalašč manipulira s tečajem.

''Marihuana je kot skodelica kave''

Odmeven je bil Muskov napad na potapljača, ki je na Tajskem iz jame reševal ujete otroke. Obtožil ga je pedofilije, potem ko je potapljač kritiziral Muskovo podmornico, ki jo je podjetnik ponudil v pomoč pri reševanju.

Elon Musk
Novice Musk: Tesla bo še najprej kotirala na borzi

Zdaj pa je seznamu vragolij dodal še javno kajenje marihuane in pitje viskija v pogovoru s komikom Joejem Roganom. S tem so se le povečala ugibanja, da ima eden od najbogatejših možakarjev na svetu težave z opojnimi substancami.

Elon Musk
Novice Nov zaplet za Teslo: je Elon Musk lagal o milijardah?

Njegova dejanja sicer niso nezakonita, saj je v Kaliforniji zakonito uživanje tako alkohola kot marihuane. V pogovoru pa je zatrdil tudi, da marihuane ne kadi redno. "Skoraj nikoli," je dejal. "Ni zelo dobra za produktivnost. Je kot skodelica kave, a obratno."

Elon Musk
Novice Musk pogosto ne zaspi brez uspavalnih besed #intervju

Je pa dogajanje v svoji glavi, kjer se nenehno pojavljajo nove ideje, opisal kot "eksplozijo brez konca". Kot majhen deček se je po lastnih besedah spraševal, ali je morda nor, ker drugi niso doživljali istega kot on. "Mislim, da v resnici ne bi želeli biti jaz, ne bi vam bilo všeč," je dejal.

Ne spreglejte