Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
4. 5. 2021,
13.09

Osveženo pred

2 leti, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,66

13

Natisni članek

Microsoft ločitev Bill Gates

Torek, 4. 5. 2021, 13.09

2 leti, 12 mesecev

Kako si bosta zakonca Gates razdelila premoženje?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,66

13

Bill in Melinda Gates | Melinda in Bill Gates sta se spoznala leta 1987, poročila pa sta se sedem let kasneje. | Foto Reuters

Melinda in Bill Gates sta se spoznala leta 1987, poročila pa sta se sedem let kasneje.

Foto: Reuters

Včeraj zvečer je četrti najbogatejši človek na svetu Bill Gates oznanil, da se po 27 letih razhaja z ženo Melindo. Kako si bosta razdelila okrog 107 milijard evrov vredno premoženje?

Gates je novico o razhodu objavil na družbenem omrežju Twitter. V daljšem pismu je zapisal, da sta z ženo Melindo temeljito razmislila o prihodnosti ter se odločila, da njun partnerski odnos ne more več napredovati in da se zato razhajata.

Za zdaj še ni znano, kako se bo delilo 107 milijard evrov vredno premoženje. Sporočila sta le, da bosta še naprej sodelovala pri Bill & Melinda Gates Foundation, največji zasebno financirani dobrodelni organizaciji na svetu.


To so bile najdražje ločitve na svetu. Video: Planet TV

Bill Gates
Novice Kot strela z jasnega: ločujeta se Bill in Melinda Gates

Ena največjih ločitvenih zgodb v zgodovini

Bill in Melinda Gates | Foto: Reuters Foto: Reuters Ob sveži novici ločitve Gatesa tako ni znano, ali sta zakonca podpisala predporočno pogodbo, ko sta se leta 1994 poročila, njuna ločitev pa bo verjetno ena največjih ločitvenih zgodb v zgodovini.

Po poročanju nekaterih ameriških medijev naj predporočne pogodbe ne bi podpisala, imela pa naj bi ločitveno pogodbo, v kateri je določeno, kako se bo delilo njuno premoženje.

Gates je Microsoft ustvaril leta 1975, 20 let kasneje pa je prvič postal najbogatejši človek na svetu po merjenju revije Forbes.

V Washingtonu, kjer živi družina, velja pravilo, da se vsa sredstva, ki jih je katerakoli stranka pridobila med poroko, štejejo za skupna in se med ločitvijo enakomerno razdelijo, razen če sta osebi podpisali predporočno pogodbo. V razhodu lastnika Amazona Jeffa Bezosa in njegove takratne žene Mackenzie je ta dobila četrtino njegovih delnic v Amazonu. V primeru Gatesa pa bi vsakemu, če bi se premoženje delilo na pol, ostalo okrog 54 milijard evrov.

Jeff Bezos in MacKenzie Scott – vsaj 29 milijard dolarjev

Spoznala sta se, ko sta oba delal v hedge skladu v New Yorku. Ob selitvi v Seattle je MacKenzie pomagala Jeffu pri ustvarjanju zdaj ene največjih svetovnih spletnih tržnic Amazon. Ločila sta se lanskega aprila, MacKenzie pa je dobila približno štiri odstotke delnic podjetja, ki so bile takrat vredno okrog 29 milijard dolarjev, zdaj pa so vredne veliko več, saj je vrednost delnice od leta 2019 poskočila za okrog 75 odstotkov. Jeff je zadržal vesoljsko družbo Blue Origin in pa medij Washington Post.

MacKenzie si je po ločitvi priimek spremenila v Scott, letos pa se je znova poročila. Je tretja najbogatejša ženska na svetu.
Ne spreglejte