Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
2. 8. 2022,
19.49

Osveženo pred

1 leto, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,72

Natisni članek

Japonska mačke psi vročina

Torek, 2. 8. 2022, 19.49

1 leto, 8 mesecev

Japonka našla novo rešitev za "pasjo vročino" #video #foto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,72

Japonska oblikovalka je za premagovanje žgoče vročine za hišne ljubljenčke izdelala nosljiv baterijski ventilator v upanju, da bo k nakupu privabila zaskrbljene lastnike psov in mačk, ki zaradi visokih temperatur težko prenašajo vročino. 

Tokijska proizvajalka oblačil se je pred izdelavo te posebne "pahljače" za pse in mačke dalj časa družila z veterinarji, da bi ugotovila, kaj bi hišnim ljubljenčkom najbolj ustrezalo. Rei Uzawa je povedala, da jo je k temu motiviral vsakodnevni pogled na svojo čivavo, ki je bila v poletni vročini po sprehodu povsem izčrpana. 

Napravo sestavlja 80-gramski baterijski ventilator, ki je pritrjen na mrežasto obleko in okoli telesa živali piha zrak. | Foto: Reuters Napravo sestavlja 80-gramski baterijski ventilator, ki je pritrjen na mrežasto obleko in okoli telesa živali piha zrak. Foto: Reuters

Visoke poletne temperature v španskem Bilbau.
Novice Španija sprejela še strožje ukrepe kot Slovenija

"Letos skoraj ni bilo deževne sezone, zato so topli dnevi nastopili zgodaj. Prav zato menim, da smo razvili izdelek, ki je pravi za trg," je še dejala ustvarjalka.

Po koncu deževne sezone v Tokiu konec junija je japonska prestolnica utrpela najdaljši vročinski val doslej, s temperaturami do 35 stopinj Celzija, ki so vztrajale kar devet dni.

"Običajno za ohladitev psa uporabim obkladke s suhim ledom. A mislim, da je lažje sprehajati svoje pse s to pahljačo," pa je dejala 48-letna Mami Kumamoto, lastnica miniaturnega pudlja Pudding in terierja Maco.

Naprava je na trgu zaživela v začetku julija in podjetju prinesla že okoli sto tisoč naročil. Na voljo je v petih različnih velikostih za ceno približno 73 evrov.  | Foto: Reuters Naprava je na trgu zaživela v začetku julija in podjetju prinesla že okoli sto tisoč naročil. Na voljo je v petih različnih velikostih za ceno približno 73 evrov.  Foto: Reuters

poletje, vročina
Novice Rekord za rekordom: tako vroče v Ljubljani še ni bilo
Grčija
Novice V Grčiji še naprej huda vročina in gozdni požari #foto
Klima avtomobil
Avtomoto Je tak trik v hudi vročini učinkovit? Rezultati so jasni.
Ne spreglejte