Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
18. 5. 2019,
11.00

Osveženo pred

4 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,29

2

Natisni članek

veleposlaništvo Venezuela Juan Guaido Nicolas Maduro

Sobota, 18. 5. 2019, 11.00

4 leta, 11 mesecev

Z venezuelskega veleposlaništva v Washingtonu odstranili Madurove privržence

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,29

2

Nicolas Maduro | Ameriške oblasti so iz prostorov venezuelskega veleposlaništva v Washingtonu odstranile štiri podpornike venezuelskega predsednika Nicolasa Madura (na fotografiji). | Foto Reuters

Ameriške oblasti so iz prostorov venezuelskega veleposlaništva v Washingtonu odstranile štiri podpornike venezuelskega predsednika Nicolasa Madura (na fotografiji).

Foto: Reuters

Agenti diplomatske varnostne službe State Department so v petek z nalogom sodišča v prostorih venezuelskega veleposlaništva v Washingtonu aretirali štiri podpornike predsednika Nicolasa Madura, ki so pred mesecem dni zavzeli poslopje in ga "branili" pred privrženci Juana Guaidoja.

Venezuelski opozicijski voditelj Juan Guaido se je pred meseci razglasil za začasnega predsednika države. ZDA so ga priznale in mu namenile veleposlaništvo, potem ko so prekinile diplomatske odnose z vlado v Caracasu.

Nicolas Maduro
Novice Venezuela: Maduro in Guiado bosta krizo poskušala rešiti s pogovori

Madurovi podporniki zavzeli veleposlaništvo

Podporniki venezuelskega predsednika Nicolasa Madura so pred približno mesecem dni zavzeli veleposlaništvo in preprečevali vstop privržencem oziroma kasneje tudi Guaidojevim diplomatom na čelu z veleposlanikom Carlosom Vecchiom.

State Department je od zveznega sodnika dobil nalog za aretacije in agenti diplomatske varnostne službe so nato v petek aretirali štiri zadnje privržence Madura, ki so še vztrajali na veleposlaništvu. Šlo je za 70-letnega Davida Vernona Paula, 64-letnega Kevina Brucea Zeesa, 57-letno Margaret Ann Flowers in 49-letno Adrienne Pine, ki so obtoženi oviranja dela diplomatske varnostne službe.

Pred poslopjem veleposlaništva Venezuele v Washingtonu so nenehno potekale demonstracije, med privrženci Guaidoja in Američani levičarskih prepričanj, ki so izražali podporo Maduru, pa je morala večkrat posredovati tudi policija.

Miro Cerar
Novice Cerar: Slovenci v Venezueli kličejo na pomoč

 

Ne spreglejte