Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
2. 11. 2019,
18.12

Osveženo pred

4 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,53

14

Natisni članek

Leonardo DiCaprio Greta Thunberg podnebne spremembe globalno segrevanje

Sobota, 2. 11. 2019, 18.12

4 leta, 5 mesecev

DiCaprio: Greta Thunberg je prava voditeljica našega časa

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,53

14

Hollywoodski zvezdnik in okoljski aktivist Leonardo DiCaprio je na družbenem omrežju Instagram objavil fotografijo, na kateri pozira skupaj s švedsko podnebno aktivistko Greto Thunberg. Igralec je pod fotografijo med drugim zapisal, da je Thunbergova postala ena od voditeljic našega časa, in dodal, da bi morali svetovni voditelji končno ukrepati v boju proti podnebnim spremembam. Te po njegovih besedah "niso histerija, ampak dejstvo".

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

There are few times in human history where voices are amplified at such pivotal moments and in such transformational ways – but @GretaThunberg has become a leader of our time. History will judge us for what we do today to help guarantee that future generations can enjoy the same livable planet that we have so clearly taken for granted. I hope that Greta’s message is a wake-up call to world leaders everywhere that the time for inaction is over. It is because of Greta, and young activists everywhere that I am optimistic about what the future holds. It was an honor to spend time with Greta. She and I have made a commitment to support one another, in hopes of securing a brighter future for our planet. #FridaysforFuture #ClimateStrike @fridaysforfuture

A post shared by Leonardo DiCaprio (@leonardodicaprio) on

"Zgodovina bo sodila, ali nam je danes uspelo zagotoviti prihodnjim generacijam, da bodo lahko uživale v danostih našega planeta, ki jih imamo mi očitno za samoumevne," je pod fotografijo, na kateri pozira s švedsko podnebno aktivistko Greto Thunberg, zapisal hollywoodski igralec Leonardo DiCaprio. Glede na to, da sta oba pozirala z nasmeškom na obrazu, lahko sklepamo, da sta se 44-letni zvezdnik in 16-letna najstnica dobro ujela.

Greta Thunberg
Novice Thunbergova zaradi selitve podnebne konference išče prevoz čez Atlantik

DiCaprio: Thunbergova je prava voditeljica našega časa

V omenjeni objavi je DiCaprio mlado podnebno aktivistko označil za pravo voditeljico našega časa. "Upam, da bo Gretino sporočilo zbudilo svetovne voditelje, da je čas za zavlačevanje z ukrepi minil," je poudaril oskarjevec, ki se je že pred leti angažiral za boj proti podnebnim spremembam in varovanje okolja.

"Upam, da bo Gretino sporočilo zbudilo svetovne voditelje, da je čas za zavlačevanje z ukrepi minil," je poudaril Leonardo DiCaprio. | Foto: Reuters "Upam, da bo Gretino sporočilo zbudilo svetovne voditelje, da je čas za zavlačevanje z ukrepi minil," je poudaril Leonardo DiCaprio. Foto: Reuters

Ko je leta 2016 na podelitvi oskarjev prejel zlati kipec za glavno moško vlogo v filmu Povratnik, je v svojem govoru jasno poudaril, da so podnebne spremembe neizbežno dejstvo. "To se ravnokar dogaja. To je najbolj neposredna grožnja za vse prebivalce našega planeta. Proti temu se moramo boriti skupaj in poskušati poiskati rešitve za te težave," je takrat dejal DiCaprio.

Po srečanju s švedsko najstnico je igralec spet poudaril, da podnebne spremembe "niso histerija, ampak dejstvo". Čeprav je zaradi globalnega segrevanja zaskrbljen, igralec po zaslugi mlade Švedinje in drugih mladih aktivistov v prihodnost zre optimistično.

Once Upon a Time in Hollywood
Trendi Tako bosta Brad Pitt in Leonardo DiCaprio videti v novem Tarantinovem filmu #foto

Thunbergova išče način, kako iz Južne Amerike priti v Evropo  

Thunbergova, ki zaradi negativnih posledic na okolje ne leti z letali, medtem išče način, kako iz Južne Amerike čez Atlantski ocean priti v Evropo, kjer bo v Madridu decembra potekala podnebna konferenca Združenih narodov. Pomoč pri prečkanju Atlantika ji je že ponudila španska okoljska ministrica Teresa Ribera, vendar ni omenila, na kakšen način naj bi Thunbergova prečkala ocean.

Ne spreglejte