Petek,
30. 12. 2016,
15.37

Osveženo pred

7 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68

Natisni članek

Berlin teroristični napad

Petek, 30. 12. 2016, 15.37

7 let, 3 mesece

Berlinski napadalec naj bi želel priti v Rim

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68
Berlin Osumjenec Anis Amri | Foto Twitter

Foto: Twitter

Domnevni berlinski napadalec Tunizijec Anis Amri je pred prihodom v Milano razmišljal o poti v Rim, so danes poročali italijanski mediji. Nadzorne kamere v Torinu naj bi Amrija posnele dvakrat, ko je iskal vlake za Rim ali Milano.

Ker je iz Torina odhajal v poznih urah, ni imel druge izbire, kot da se je usedel na regionalni vlak za Lombardijo, saj ni bilo več vlaka za v Rim, je danes pisal italijanski časopis Corriere della Sera.

Ko je prispel v Milano v zgodnjih urah 23. decembra, pa naj bi Amri mimoidoče spraševal, kje lahko ujame javni prevoz za Rim, Neapelj ali kamorkoli drugam na jugu, so pisali drugi italijanski mediji. Kraj Sesto San Giovanni, kjer so Amrija naposled ustrelili, je začetna pot za mednarodne povezave do Španije, Maroka, Albanije in tudi do juga Italije.

Na Poljskem so se poslovili od voznika tovornjaka

Na severozahodu Poljske so se medtem sorodniki in prijatelji poslovili od ubitega poljskega voznika Lukasza Urbana, ki so ga našli v kabini tovornjaka, s katerim je bil izvršen napad na božični sejem v Berlinu. Začasne preiskave so pokazale, da je Urban najverjetneje podlegel strelom, vendar šele ko je tovornjak že zapeljal med stojnice.

Domnevni napadalec, 24-letni Amri, je 19. decembra v Berlinu s tovornjakom zapeljal v množico na božičnem sejmu. V napadu je umrlo 12 ljudi, okoli 50 jih je bilo poškodovanih. Amri naj bi iz Nizozemske pripotoval v Francijo, kjer so ga ujele nadzorne kamere na postaji v Lyonu, od koder naj bi se prek Chamberyja odpravil v Italijo. Za kratek čas naj bi se ustavil v gorskem mestecu Bardonecchia v bližini Torina, nato pa z vlakom odpotoval v Milano. Pot je nadaljeval z avtobusom v bližnji Sesto San Giovanni, kjer je bil v streljanju s policijo 23. decembra ubit.