Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
7. 2. 2017,
14.43

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,38

3

Natisni članek

SMC Miro Cerar Milan Brglez

Torek, 7. 2. 2017, 14.43

6 let, 7 mesecev

"Zgodba med Cerarjem in Brglezom ne sme postati zgodba države"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,38

3

Milan Brglez, Miro Cerar | Foto STA

Foto: STA

Spor med premierjem in predsednikom SMC Mirom Cerarjem ter podpredsednikom SMC Milanom Brglezom je zgodba med posameznikoma in bilo bi neodgovorno, če bi postala zgodba države, meni vodja poslancev SMC Simona Kustec Lipicer.

Predsednik SMC Miro Cerar je pred tednom dni Milana Brgleza pozval k odstopu s podpredsedniškega položaja v stranki. Brglez, ki naj ne bi nameraval odstopiti, je pretekli teden napovedal, da se bosta s Cerarjem sestala in pogovorila ta teden. Cerar za zdaj molči.

Kot je znano, je napetosti povzročilo Brglezovo nasprotovanje sprejetju novele zakona o tujcih, glede katere poslanska skupina SMC ni bila soglasna. Proti so poleg predsednika DZ iz vrst SMC glasovali še Dragan Matić, Mitja Horvat in Kamal Izidor Shaker.


Preberite tudi:

Takšna nesoglasja v strankah so običajna

Kot je v današnji izjavi novinarjem v DZ povedala vodja poslancev SMC Simona Kustec Lipicer, morajo v stranki zdaj najti kompromisno rešitev, s katero bodo lahko vsi skupaj živeli. Poudarila je, da je poslanska skupina, ki je danes zasedala, enotna.

Po njenem prepričanju so takšna nesoglasja v strankah povsem običajna. Mnogo bolj skrb vzbujajoče za demokracijo bi bilo, če bi v takšnih situacijah obstajal "težak mir", tišina, je prepričana Kustec Lipicerjeva.

Na vprašanje, ali so torej pozivi predsednika stranke k odstopu podpredsednika običajni, je odgovorila, da mora imeti vsakdo pravico do tega, da pove, kaj mu leži na duši, "ker je to začetek tega, da se lahko začnejo pogovarjati in da razčistijo stvari in gredo skupaj naprej".

Če bi njo kot podpredsednico Cerar pozval k odstopu, bi se, kot je povedala, pogovorila in "po vseh običajnih, demokratičnih procesih tudi šla v preverjanje zaupanja, ki ga imam".

 

Ne spreglejte