Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
16. 1. 2024,
15.36

Osveženo pred

3 mesece, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01

Natisni članek

izplačila ukrepi poplave Zavod za zaposlovanje

Torek, 16. 1. 2024, 15.36

3 mesece, 1 teden

Zavod za zaposlovanje za interventne popoplavne ukrepe doslej izplačal 6,2 milijona evrov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01
Zavod za zaposlovanje | Na zavodu so do konca lanskega leta sredstva nakazali 1.227 delodajalcem za 10.153 zaposlenih. | Foto STA

Na zavodu so do konca lanskega leta sredstva nakazali 1.227 delodajalcem za 10.153 zaposlenih.

Foto: STA

Zavod RS za zaposlovanje je v okviru interventnih popoplavnih ukrepov do ponedeljka, ko se je iztekel zadnji rok za oddajo, naštel 2.743 vlog delodajalcev za 24.761 zaposlenih, največ za povračilo nadomestila plače zaradi višje sile. Z naslova ukrepov je do konca leta 2023 izplačal 6,2 milijona evrov, naslednje izplačilo pa je predvideno za petek.

Kot so v današnjem sporočilu za javnost spomnili na zavodu, so po avgustovskih poplavah in plazovih bdeli nad tremi interventnimi ukrepi, ki jih je z namenom ohranitve zaposlitev vzpostavila vlada: subvencijami za plače zaposlenih, ki jim delodajalci zaradi posledic poplav začasno niso mogli zagotavljati dela in so jih poslali na čakanje, subvencijami za plače zaposlenih, ki zaradi višje sile niso mogli priti na delo, ter subvencijami za plače delavcev, ki so jim delodajalci zaradi poplav odredili drugo delo, npr. čiščenje proizvodnih prostorov.

Boštjan Šefic
Novice Šefic povedal, kdo bo imel prednost pri obravnavi obnove hiš

Rok za oddajo vlog se je iztekel v ponedeljek

V ponedeljek se je iztekel rok za oddajo vlog za zadnjega od njih za povračilo nadomestila plače zaradi višje sile. Prav za ta ukrep je bilo tudi največ zanimanja. Delodajalci so namreč zanj oddali 1.659 vlog za 9.343 zaposlenih.

Za delno povračilo nadomestila plače zaradi začasnega čakanja na delo so na zavodu prejeli 795 vlog delodajalcev za 8.232 zaposlenih, za povračilo izplačanih plač delavcem, ki so delodajalcem pomagali pri odpravi posledic poplav in plazov, pa 289 vlog za 7.186 zaposlenih. Posamezen delodajalec je sicer lahko oddal več vlog, prav tako je bilo lahko več vlog vloženih za posameznega zaposlenega za različna obdobja in ukrepe.

Na zavodu so do konca lanskega leta v skladu z interventno zakonodajo na podlagi pozitivno rešenih vlog in potrjenih zahtevkov, ki so jih oddali delodajalci, skupaj izplačali 6,2 milijona evrov. Sredstva so nakazali 1.227 delodajalcem za 10.153 zaposlenih. Naslednje izplačilo delodajalcem je predvideno za petek.

Delodajalci lahko zahtevke za izplačilo sredstev oddajo še do konca junija, so navedli na zavodu.

Zavod RS za zaposlovanje
Novice Lani za več kot desetino manj registriranih brezposelnih
Zavod za zaposlovanje
Novice Tako v Sloveniji izkoriščajo socialno državo za "plačan dopust"
Ne spreglejte