Četrtek,
15. 12. 2016,
10.28

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,18

16

Natisni članek

SMC SDS

Četrtek, 15. 12. 2016, 10.28

6 let, 7 mesecev

Žan Mahnič: Če bodo odstopili poslanci SMC, bom tudi sam razmislil o tem

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,18

16

Žan Mahnič | Foto Bor Slana

Foto: Bor Slana

Predsednik odbora za obrambo Žan Mahnič je poziv štirih poslancev SMC k njegovemu odstopu z omenjene funkcije označil za nesmiseln in neupravičen. Kot je navedel v sporočilu za javnost, njihove navedbe v celoti zavrača in ugotavlja, da so ga poslanci narobe razumeli.

Odbor za obrambo je na nujni seji pred tednom dni razpravljal o prodaji tankov M-55S, pri čemer so poslanci koalicije sejo obstruirali. Po odhodu poslancev koalicije iz dvorane je Mahnič med drugim dejal, je "lepo zopet imeti sejo brez petokolonašev in tistih, ki so bili proti slovenski osamosvojitvi".

 

"Kako, pri zdravi pameti, bi lahko bili nasprotniki osamosvojitve?"

Poslanci SMC Marjan Dolinšek, Erika Dekleva, Aleksander Kavčič in Marko Ferlugaso so v sredinem sporočilu zapisali, da je bil omenjeni Mahničev nastop dogodek brez primere, ki ga globoko obsojajo. Zahtevali so tudi njegov odstop s položaja predsednika odbora za obrambo.

Mahnič je danes njihove navedbe v celoti zavrnil. "Dva takrat prisotna poslanca SMC sta veterana vojne za Slovenijo, prisotna poslanka je bila takrat stara štiri leta. Kako, pri zdravi pameti, bi lahko bili potem ti nasprotniki osamosvojitve?" se je vprašal. Prav tako poslanci SMC niso prav razumeli konteksta izraza petokolonaši, saj se beseda ni nanašala na čas slovenske osamosvojitve, je zatrdil.

"Mar niso to petokolonaška dejanja?"

Kot je pojasnil, danes živimo v času zaostrenega varnostnega položaja. Namesto da bi se Slovenija na te izzive primerno odzivala, pa vladajoča koalicija prodaja tanke M-55S in s tem eno od glavnih bojnih moči Slovenske vojske, dopušča odhajanje iz Slovenske vojske in ne ukrepa ob nezadostni oceni bojne pripravljenosti, je med drugim navedel Mahnič. "Mar niso to in še preostala dejanja, ki slabijo slovenski nacionalnovarnostni sistem, petokolonaška dejanja?" se je še vprašal.