Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
1. 2. 2011,
7.26

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Torek, 1. 2. 2011, 7.26

8 let

"Vse so pite pitice, le burek je moškega spola"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Pod novicami na portalu siol.net se nabere na stotine bolj ali manj tehtnih komentarjev bralcev. Izbrali smo nekaj takšnih, ki so pritegnili našo pozornost.

Polemike o tem, kakšen je "pravi" burek, kažejo, da je ta jed bolj kompleksna tema, kot se zdi na prvi pogled.

sipa (31. 1. 2011 15:42:16) sploh ta ki je pisala to diplomsko..ne razloči sploh kaj je BUREK in kaj je PITA..Burek je samo eden narejen je z mesa in ima dost maščobe,PITA:pa je lahk sirni nadev ali sirnica,in ostali nadevi..tako da burek nikakor ne more bit nadevan z sirom!! tej bi dal jaz da pade na diplomski!! njene informacije so totalno zgrešene...

smashy (31. 1. 2011 16:59:24) za tiste, ki komentirajo razlike burek pita naj spomnim na staro bosansko modrost: "Vse so pite pitice, le burek je moškega spola". Drugače je burek v BIH tisto kar je pizza pri Italijanih, pa vseno je pica in burek pa tak tak, kokr kdaj in kokr komu. To kar so Albanci naredili iz bureka pa je sramota. Pizza burek je čisti dokaz tega, žal ga pa kandidatka sploh ne omenja v nalogi (somentor?). Burek v BIH je iz treh vrst mesa, narezanega na koščke (ne mletega) in je pečen brez maščobe pod peko.

pjurjavc (31. 1. 2011 19:46:23) Ta človek sploh ne ve kaj gre vse v dobre krvavice ne trgovinske ampak domače.Burek je kaj en kup mletega mese potenstanega na čebuli, poper ,sol in še kaka začimba po okusu in to je to za 30 min u pečico pa je.Za krvavice je pa prvo treba 1,5h Glave in(ali) drobovino kuhat potem počakat da se ohladi riž do prave tredote skuhat pa ješprenj.Imeti je treba kri, sol, poper, majaron, limono, piment, pimet prepraženo čebulo, čreva kdor ima domača je še s črevi dosti dela + polnenje in špaljenje.

Udeležili smo se protestnega shoda delavcev kočevske Prenove v Cazinu, ki so razkrili marsikatero umazano potezo slovenskih delodajalcev.

DOMOLJUB (31. 1. 2011 09:19:21) Nisem simpatizer "južnih bratov", ampak v tej borbi jih podpiram. Slovenija je zaradi nekaj pohlepnih posameznikov zapravila dobro ime. Še več, Slovenija se je grdo osramotila. Prosperirajo lahko samo države z uveljavljenimi družbenimi normami, kjer družba obsodi in izloči Zidarje, Tovšakove, Jankoviće, Šrote, Bavčarje, Kordeže, Mermale, ipd. Sem mislil, da smo se rešili Balkana, pa smo sedaj bolj Balkanski, kot smo bili pred osamosvojitvijo. Država je odpovedala.

donfranco (31. 1. 2011 09:32:45) Lahko nas je samo sram. Slovenijo so zgradili, prekopali, prekanalizirali etc. Bosanci, Zagorci, Medjimurci, etc. in da se to dela s pescico ljudi, v korist parim slovenskim tajkunom od cesar sama Slovenija ni imela koristi, ker so ti tajkuni tudi NE placevali prispevkov, racunov podizvajalcev etc. se pravi denar odvekli ven na svoje privatne racune... Namesto da to sramoto skrijemo na nacin da drzava placa iz solidarnostnega fonda in pozapre krivce, mi imamo to za dnevne dogotke in se naslajamo

pong (31. 1. 2011 10:18:16) Saj ne delajo tako samo z uvoženo delovno silo. Lani sem kot podizvajalec obnavljal hišo direktorja znanega obljubljanskega podjetja. Po končani adaptaciji, ki je bila v okviru predračuna in v pogodbenem roku si je gospod direktor pridržal cca 30% izplačila (15000 €). Na vprašanje, kdaj misli poravnati obveznosti je odgovoril: "Tožite me.". Hja, vidite takle mamo! Vsi direktorji imajo veliko zaupanje v sodni sistem in potem smo kjer smo! Banda pokvarjena!

Ne spreglejte