Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
29. 10. 2023,
17.10

Osveženo pred

6 mesecev, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,30

Natisni članek

ARSO Slovenija vreme dež

Nedelja, 29. 10. 2023, 17.10

6 mesecev, 1 teden

Vreme: Oblačno z občasnimi krajevnimi padavinami

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,30
jesensko vreme | V ponedeljek bo v vzhodnih krajih večinoma sončno. Drugod bo spremenljivo do pretežno oblačno s krajevnimi padavinami, ki bodo pogostejše v severozahodni Sloveniji. V noči na torek bodo padavine zajele vso Slovenijo. V torek bo spremenljivo oblačno s krajevnimi padavinami, deloma plohami in nevihtami. | Foto Guliverimage

V ponedeljek bo v vzhodnih krajih večinoma sončno. Drugod bo spremenljivo do pretežno oblačno s krajevnimi padavinami, ki bodo pogostejše v severozahodni Sloveniji. V noči na torek bodo padavine zajele vso Slovenijo. V torek bo spremenljivo oblačno s krajevnimi padavinami, deloma plohami in nevihtami.

Foto: Guliverimage

Ponoči bo na vzhodu zmerno, drugod pretežno oblačno z občasnim dežjem. Tudi jutri bo predvsem na zahodu deževalo, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Ponoči bo na vzhodu zmerno, drugod pretežno oblačno. Padavine na zahodu se bodo zjutraj nekoliko okrepile in občasno bo lahko deževalo tudi v osrednji Sloveniji. Ponekod bo pihal jugozahodnik. Najnižje jutranje temperature bodo od 11 do 17, v nekaterih alpskih dolinah okoli deset stopinj Celzija.

V ponedeljek bo v vzhodnih krajih večinoma sončno. Drugod bo spremenljivo do pretežno oblačno s krajevnimi padavinami, ki bodo pogostejše v severozahodni Sloveniji. Pihal bo južni do jugozahodni veter, ob morju jugo. Najvišje dnevne temperature bodo od 17 do 23, v severozahodnih krajih okoli 14 stopinj Celzija.

V torek padavine nad vso Slovenijo

V noči na torek bodo padavine zajele vso Slovenijo. V torek bo spremenljivo oblačno s krajevnimi padavinami, deloma plohami in nevihtami. Še bo pihal jugozahodnik. Zvečer bo dež ponehal. V sredo bo sončno in suho. Po nekaterih nižinah bo zjutraj megla.

Arso, torek, 31. 10. | Foto: ARSO Meteo Foto: ARSO Meteo

Vremenska slika

Nad osrednjim in vzhodnim Sredozemljem ter jugovzhodno Evropo je območje visokega zračnega tlaka. Z jugozahodnim vetrom v višinah k nam doteka razmeroma topel zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: ponoči bo v krajih vzhodno od nad zmerno, drugod pa pretežno oblačno, ponekod bo občasno rahlo deževalo. V ponedeljek bo v krajih severno in zahodno od nas pretežno oblačno s krajevnimi padavinami, predvsem ob morju tudi nevihtami. Drugod bo večinoma sončno. Ponekod bo pihal jugozahodni veter, ob severnem Jadranu se bo krepil jugo.

toča na Bovškem
Novice Če bi plaz Struge zgrmel v Savinjo, bi udarni val segel do Ljubnega
Nurje
Novice Ni še konec: na Koroškem in v Velenju klestila toča, nastajajo nove nevihte
Hrvaška poplave
Novice Morje poplavilo mesta ob obali Hrvaške in Italije
Ne spreglejte