Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Tina Vovk

Ponedeljek,
13. 6. 2016,
6.48

Osveženo pred

7 let, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,33

Natisni članek

vreme voda poplave gasilci

Ponedeljek, 13. 6. 2016, 6.48

7 let, 10 mesecev

Voda zalivala kleti in poplavljala cestišča

Tina Vovk

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,33
poplave Sora | Foto Matej Leskovšek

Foto: Matej Leskovšek

Zaradi obilnega deževja so včeraj zvečer in ponoči narasli nekateri hudourniki in zalili več kleti. Danes popoldne bodo nastajale krajevne plohe in nevihte.

V občini Ajdovščina je na območju Vrtovina narasel hudournik in ogrožal stanovanjski objekt, v Gaberjah je potok prestopil bregove, v Vrtovinu in Budanjah je meteorna voda poplavila prostore v stanovanjskem objektu, v Ajdovščini pa je voda zalila prostore doma starejših občanov. Meteorna voda je zalila prostore stanovanjskih objektov v krajih Lože, Slap in Erzelj v občini Vipava. V kraju Goče je voda zalila silos z krmo za živino.

Zaradi naraslega potoka Branica je v kraju Spodnja Branica meteorna voda zalila rastlinjak, v Braniku pa je voda ogrožala stanovanjski objekt.

Na območju naselij Kodreti, Čehovini in Dolanci v občini Komen je na več mestih poplavilo cestišče, ogroženih je bilo več stanovanjskih objektov. Voda je zalila eno klet, stanovanjski in gospodarski objekt ter hlev.

Prečrpali 15 tisoč litrov vode

Na cesti Sveti Tomaž–Mala vas v občini Sveti Tomaž so gasilci po neurju očistili sto metrov cestišča in nato še 30 metrov cestišča na cesti Koračice–Ormož.

Meteorne vode so poplavile glavno cesto Dravograd–Maribor in ogrozile stanovanjski objekt na Mariborski cesti v Dravogradu. Promet je bil do 21. ure sprva popolnoma, nato pa delno zaprt. Višina škode še ni določena.

Na Ribniku v občini Trbovlje se je zaradi močnega naliva zamašil lovilec meteornih voda. Voda je zalila klet in garažo bližnjega objekta.

V Šalovcih pa je meteorna voda zalila kletne prostore stanovanjske hiše. Gasilci so iz kleti izčrpali okoli 15 tisoč litrov vode.

Nestanovitno vreme še naprej, od sredine tedna naprej topleje

Danes bo ob morju deloma sončno, drugod spremenljivo do pretežno oblačno. Predvsem sredi dneva in popoldne bodo nastajale krajevne plohe in posamezne nevihte. Najvišje dnevne temperature bodo od 18 do 24 stopinj Celzija.
Jutri bo spremenljivo do pretežno oblačno. Občasno bodo krajevne padavine, deloma plohe in posamezne nevihte. Najnižje jutranje temperature bodo od 10 do 16, ob morju 18, najvišje dnevne od 16 do 23 stopinj Celzija.

V sredo bo sprva spremenljivo do pretežno oblačno s krajevnimi padavinami, ki bodo pogostejše v zahodni Sloveniji. Popoldne se bo v osrednjih in vzhodnih krajih delno zjasnilo, zapihal bo jugozahodni veter.

V četrtek bo večinoma sončno in toplo, pihal bo okrepljen jugozahodni veter. V hribovitem svetu zahodne Slovenije bo več oblačnosti, tam bodo krajevne plohe. Temperature se bodo po napovedih približale 30 stopinj Celzija.

Ne spreglejte