Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Sobota,
25. 3. 2017,
11.04

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,58

18

Natisni članek

Škofja Loka Aleš Primc

Sobota, 25. 3. 2017, 11.04

6 let, 6 mesecev

Ustanovljena nova slovenska desna stranka, Primc njen predsednik #foto

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,58

18

Aleš Primc stranka Glas za otroke in družine ustanovni kongres | Foto Klemen Korenjak

Foto: Klemen Korenjak

Pred nekaj več kot 200 podporniki se je v Škofji Loki začela pot politične stranke Glas za otroke in družine s sloganom Glas za otroke, glas za prihodnost. Vodil jo bo Aleš Primc. Novoustanovljena stranka je na ustanovnem kongresu sprejela programske smernice, volilnega programa za zdaj še nima. 

Ustanovni kongres stranke je bil danes v Jurjevi dvorani v Škofji Loki. Predsednik stranke je postal Aleš Primc

Stranka Glas za otroke in družine nastaja iz istoimenskega gibanja, ki je svojo pot začelo kot koalicija Za otroke gre. Ta je nastala v obdobju pred referendumom o zakonu o zakonski zvezi in družinskih razmerjih, o katerem so državljani in državljanke odločali decembra 2015.


Že takrat je Aleš Primc napovedal aktivnejši vstop v politiko, nekaj več kot leto pozneje pa se je gibanje spremenilo v stranko.

Primc: Računamo, da bomo dobili 100 odstotkov glasov

"Pripravljamo se na zmago. A naša zmaga ne bo zmaga na volitvah, ampak zmaga po volitvah, ko bomo spremenili Slovenijo na boljše. Moje srce gori od upanja za Slovenijo. Pripravljen sem delati z vsemi svojimi močmi in svojim znanjem in poslušati vse, ki imajo predloge, kako izboljšati Slovenijo. V dialogu z drugimi želimo dialoge še izboljšati," je po koncu kongresa dejal Primc.

"Štirikrat več za Slovenijo – več spoštovanja mam in očetov, več otrok, višje plače in višje pokojnine," so štiri glavne točke stranke.

"Želimo si več otrok in radi bi jih zadržali doma. Želimo tudi višje plače, da bomo lahko visoko izobražene otroke zdržali doma. In posledično bodo višje tudi pokojnine. Računamo, da bomo dobili 100 odstotkov glasov, ker imamo program, za katerega sem prepričan, da je najboljši za Slovenijo. Če bomo dobili manj, pa se bomo potem ukvarjali s tem, s kom lahko delamo koalicijo, " je prepričan Primc.

Fotogalerija
1 / 39

"Danes je naš dan, danes se moramo ukvarjati sami s seboj, se spoznati in narediti načrt za naprej. O drugih vprašanjih bomo odločali, ko bo za to čas," je še povedal novi predsednik stranke. Dodal je, da bodo na kongresu sprejeli programske smernice, volilni program pa bodo oblikovali pozneje.

V svoji deklaraciji imajo 38 točk, ki temeljijo na spoštovanju materinstva in očetovstva, slovenske kulture, dela, nedeljskega počitka in krščanstva.

Na politično sceno po njihovem mnenju prinašajo "pristne, tradicionalne vrednote, ki narod ohranjajo pri življenju". Volivce bodo nagovarjali kot "družinska stranka z vizijo".

Med vidnejšimi obrazi stranke so še Metka Zevnik, ki je bila zadnja leta ob Primcu najbolj dejavna v gibanju Za otroke gre, prav tako članica gibanja Za otroke gre Angelca Likovič ter socialni delavec Franc Donko

Kdo je Aleš Primc?

Aleš Primc stranka Glas za otroke in družine ustanovni kongres | Foto: Klemen Korenjak Foto: Klemen Korenjak Aleš Primc se je rodil leta 1973, leta 1996 pa je diplomiral iz filozofije na temo Problem duhovnih znanosti pri Diltheyju, Heideggru in Gadamerju.

Prvič se je s politiko srečal pri 20 letih, dejaven je bil v podmladku Slovenskih krščanskih demokratov, pozneje je postal tudi njihov predsednik. Po letu 2000 je prestopil v SLS, kjer je nekaj let vodil ljubljanski mestni odbor. Postal je predsednik glavnega odbora SLS, a je leta 2008 s tega položaja odstopil.

Kruh si služi na ministrstvu za kmetijstvo, v agenciji za kmetijske trge in razvoj podeželja, kjer dela kot nadzornik na oddelku za izvedbo kontrol ukrepov razvoja podeželja in kmetijskih trgov.

Aleš Primc stranka Glas za otroke in družine ustanovni kongres | Foto: Klemen Korenjak Foto: Klemen Korenjak Aleš Primc stranka Glas za otroke in družine ustanovni kongres | Foto: Klemen Korenjak Foto: Klemen Korenjak Aleš Primc stranka Glas za otroke in družine ustanovni kongres | Foto: Klemen Korenjak Foto: Klemen Korenjak Aleš Primc stranka Glas za otroke in družine ustanovni kongres | Foto: Klemen Korenjak Foto: Klemen Korenjak Aleš Primc stranka Glas za otroke in družine ustanovni kongres | Foto: Klemen Korenjak Foto: Klemen Korenjak Aleš Primc stranka Glas za otroke in družine ustanovni kongres | Foto: Klemen Korenjak Foto: Klemen Korenjak Aleš Primc stranka Glas za otroke in družine ustanovni kongres | Foto: Klemen Korenjak Foto: Klemen Korenjak Aleš Primc stranka Glas za otroke in družine ustanovni kongres | Foto: Klemen Korenjak Foto: Klemen Korenjak Aleš Primc stranka Glas za otroke in družine ustanovni kongres | Foto: Klemen Korenjak Foto: Klemen Korenjak

Ne spreglejte