Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
15. 12. 2023,
18.22

Osveženo pred

4 mesece, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,17

Natisni članek

Andrej Plenković Robert Golob meja nadzor Hrvaška Slovenija

Petek, 15. 12. 2023, 18.22

4 mesece, 1 teden

V času praznikov fleksibilnejši nadzor na mejah s Hrvaško in Italijo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,17
Andrej Plenković | Kot je povedal Plenković, je ob robu zasedanja Evropskega sveta s kolegoma iz Slovenije in Italije govoril o nadzoru na notranjih schengenskih mejah. | Foto STA

Kot je povedal Plenković, je ob robu zasedanja Evropskega sveta s kolegoma iz Slovenije in Italije govoril o nadzoru na notranjih schengenskih mejah.

Foto: STA

Hrvaški premier Andrej Plenković je danes v Bruslju dejal, da so se s slovenskim premierjem Robertom Golobom in italijansko premierko Giorgio Meloni dogovorili o fleksibilnejšem nadzoru na mejah v času božično-novoletnih praznikov. V kabinetu predsednika vlade so potrdili, da sta premierja govorila o tem. Pri tem bodo policiji prepustili, da glede na razmere prilagodi nadzor.

Kot je povedal Plenković, je ob robu zasedanja Evropskega sveta s kolegoma iz Slovenije in Italije govoril o nadzoru na notranjih schengenskih mejah. Slovenija je nadzor na mejah s Hrvaško in Madžarsko uvedla 21. oktobra po odločitvi Italije o uvedbi nadzora na meji s Slovenijo.

Nadzor na mejah s Hrvaško in Madžarsko podaljšan do junija 2024

"Dogovorili smo se, da bo v obdobju božično-novoletnih praznikov ta režim čim fleksibilnejši, da na mejah ne bi nastajala gneča. Pričakujemo velik priliv naših ljudi, ki živijo in delajo v zahodni Evropi, in tistih, ki bodo prečkali Hrvaško," je dejal.

V kabinetu predsednika vlade so potrdili, da je premier Golob o tem govoril s hrvaškim premierjem in italijansko premierko. Bodo pa policiji oziroma stroki prepustili, da glede na razmere prilagodi način izvajanja nadzora.

Slovenska vlada je sicer v četrtek sprejela odločitev, da bo nadzor na mejah s Hrvaško in Madžarsko podaljšala še do 22. junija 2024. Kot razlog za podaljšanje je navedla poslabšanje varnosti na Bližnjem vzhodu in ogroženost zaradi terorizma.

mejni prehod Dragonja
Novice Nadzor na mejah podaljšan še do junija 2024
Davor Filipović
Novice Po razkritju korupcijske afere Plenković razrešil gospodarskega ministra Filipovića
Giorgia Meloni
Novice Melonijeva v Zagrebu tudi o nadzoru meje s Slovenijo
Ne spreglejte