Torek,
26. 5. 2020,
11.14

Osveženo pred

3 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,19

2

Natisni članek

Koronavirus Slovenija virus

Torek, 26. 5. 2020, 11.14

3 leta, 11 mesecev

To so zadnji podatki o koronavirusu v Sloveniji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,19

2

Novi koronavirus v Rusiji | Foto Reuters

Foto: Reuters

V ponedeljek ob 754 testiranjih na novi koronavirus niso potrdili nobene okužbe. Skupno število potrjenih okuženih v Sloveniji tako ostaja 1.469. Bolnišnično zdravljenje je v ponedeljek potrebovalo le še devet bolnikov s covidom-19, dva sta bila na intenzivni negi. Zabeležili so tudi eno novo smrt. Skupno je do zdaj umrlo 108 bolnikov s covidom-19, poroča STA. V ponedeljek pa naj bi se, po besedah vladnega govorca Jelka Kacina, sprostilo še več storitev in turističnih dejavnosti. 

Gripa. Virus. Pljučnica. Maska. Koronavirus.
Novice Je skrivnostni koronavirus že pred leti moril po svetu?
 
Novice Kitajska virologinja svari: Koronavirus je le vrh ledene gore

V Sloveniji so do zdaj opravili 75.770 testov na novi koronavirus, v zadnjih desetih dneh pa vsak dan potrdijo največ eno novo okužbo, kažejo vladni podatki. Med okuženimi je sicer 648 moških in 821 žensk. Na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje (NIJZ) ocenjujejo, da je med njimi sedem aktivnih primerov okužb.

Po podatkih inštituta so 303 okužbe potrdili med zdravstvenimi delavci in sodelavci, 460 pa v domovih za starejše, med temi je bilo 323 oskrbovancev.

Zapira se oddelek za bolnike s covidom-19 na Golniku

Z današnjim dnem zapirajo oddelek za bolnike s covidom-19 na Kliniki Golnik, je na dopoldanski novinarski konferenci sporočil vladni govorec Jelko Kacin. Bolniki s koronavirusno boleznijo tako ostajajo le še v mariborskem in ljubljanskem univerzitetnem kliničnem centru.

V UKC Maribor zdravijo še enega bolnika, ki potrebuje tudi intenzivno nego, so sporočili iz bolnišnice. Preostali hospitalizirani pa se zdravijo v osrednji slovenski bolnišnici, piše STA.

Bogdan Gabrovec
Sportal Zaradi koronavirusa 5000 ljudi brez sredstev za preživljanje

V zadnjem tednu okužbe iz tujine

V Sloveniji smo sicer zadnji domači potrjen primer okužbe s koronavirusom zabeležili pred tednom dni v Metliki. Smo pa v zadnjem tednu okužbo potrdili pri osebah, ki so v Slovenijo prišle iz tujine (rubrika tujina).

Kot, po besedah vladnega govorca Jelka Kacina, pojasnjujejo na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje (NIJZ), je pri zadnjih petih primerih šlo za ljudi, ki so prišli iz Francije, Nemčije, Italije, Švedske in Avstrije. "Ne gre nujno za tuje državljane, tam so se lahko okužili naši državljani. Podatek se nanaša na izvor okužbe," je pojasnil Kacin.