Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
29. 12. 2021,
9.16

Osveženo pred

2 leti, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,27

6

Natisni članek

pogrešani strah stres ljudje živali nevarnost pirotehnika petarde

Sreda, 29. 12. 2021, 9.16

2 leti, 4 mesece

Tako se počutijo živali. "Ne ga pokat." Petarde? Ne, hvala! #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,27

6

Pokanje in bliskanje pirotehničnih sredstev marsikomu ne prinaša nobenega veselja. Policija zato v teh dneh poziva, naj prizanesemo sosedom, starejšim in bolnim ter za uporabo pirotehnike izberemo kraj, kjer ne bomo motili drugih. Poki petard vsako leto prestrašijo tudi veliko psov in mačk, ki v strahu pobegnejo. Nekatere živali se nikoli več ne vrnejo. V letošnji, že deveti kampanji Petarde? Ne, hvala! so tokrat v središču mestni plakati po vsej Sloveniji, ki opozarjajo na škodljive posledice uporabe pirotehnike pri živalih.

"Ne ga pokat," v seriji videoposnetkov na družbenem omrežju Facebook opozarjajo pri Policijski upravi Kranj, s katerimi širšo javnost nagovarjajo, naj se pirotehniki izognemo, saj je ta stresna, sploh za živali, ki ob tem tudi zelo trpijo. Čeprav na humoren način, pri policiji opozarjajo, da pomislite na svojo varnost in tudi na druge, ki se jim pirotehnika ne zdi zabavna ali jih celo ogroža.

Praznujte na živalim prijazne načine. Te slišijo veliko bolje kot ljudje, zato je pirotehnika zanje izredno neprijetna. Takole jo je  zaposlenim na PU Kranj zagodel "človekov najboljši prijatelj".

Zgovorni mestni plakati 

Tudi z družbeno angažirano akcijo Petarde? Ne, hvala! letos znova opozarjajo, naj pirotehniko opustimo. "Akcija se ponovno osredotoča na žalostne posledice, ki jih lahko zaradi pirotehnike doživijo naši ljubljenčki. Ker poki petard vsako leto prestrašijo veliko psov, ki v strahu pobegnejo, so v središču akcije mestni plakati po vsej Sloveniji, ki smo jih spremenili v oglase za pogrešane ljubljenčke," sporočajo iz TAM-TAM.

V oglasih nastopajo resnične živali, ki so pobegnile zaradi pokanja petard, nekatere se žal niso nikoli vrnile. "Namen letošnje akcije je z resničnimi zgodbami opozoriti na še vedno zaznan problem uporabe pirotehnike," še sporočajo organizatorji.

Letošnja novost je, da bodo za vse živali, ki se bodo v času kampanje izgubile, pripravili tudi oglase in jih delili na vseh razpoložljivih kanalih vseh sodelujočih partnerjev ter tako razširili sporočilo o izgubljeni živali veliko širše, s tem pa povečali možnost za srečno vrnitev.  | Foto: Tadej Kreft Letošnja novost je, da bodo za vse živali, ki se bodo v času kampanje izgubile, pripravili tudi oglase in jih delili na vseh razpoložljivih kanalih vseh sodelujočih partnerjev ter tako razširili sporočilo o izgubljeni živali veliko širše, s tem pa povečali možnost za srečno vrnitev.  Foto: Tadej Kreft

pes, hišni ljubljenček
Novice Zaradi ozaveščanja zbeži vedno manj živali, a pirotehnika še vedno poka

Informacije o izgubljenih živalih bodo v okviru kampanje Petarde? Ne, hvala! sprejemali na pogresani@tam-tam.si.

Petarde? Ne, hvala! | Foto: Tadej Kreft Foto: Tadej Kreft

orožje
Novice Policija zasegla orožje, televizor in prepovedane petarde
Pirotehnika
Novice Policisti moškemu zasegli 1.763 kosov pirotehnike
pirotehnika
Novice Starš kupoval pirotehniko in jo izročal mladoletniku
Rakete
Novice Vse več trgovcev umika pirotehniko, nekateri še vztrajajo
petarde
Novice Policija o početju mladoletnikov: To je zelo nevarno
Novice Pirotehnika: da ali ne? #ozadja #video

 

Ne spreglejte