Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
21. 12. 2021,
9.30

Osveženo pred

2 leti, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,13

Natisni članek

petarde pirotehnika

Torek, 21. 12. 2021, 9.30

2 leti, 5 mesecev

Policisti moškemu zasegli 1.763 kosov pirotehnike

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,13
Pirotehnika | "Kupujte le originalne izdelke in zgolj pri pooblaščenih trgovcih. Pri tem bodite pozorni na oznako CE, ki zagotavlja, da proizvod izpolnjuje bistvene zahteve za varnost, zdravje in varovanje okolja, kot jih določa evropska regulativa," opozarjajo na policiji. | Foto STA

"Kupujte le originalne izdelke in zgolj pri pooblaščenih trgovcih. Pri tem bodite pozorni na oznako CE, ki zagotavlja, da proizvod izpolnjuje bistvene zahteve za varnost, zdravje in varovanje okolja, kot jih določa evropska regulativa," opozarjajo na policiji.

Foto: STA

Policisti so v hišni preiskavi 21-letniku na območju Cerknice zasegli 1.763 kosov pirotehničnih sredstev, katerih glavni učinek je pok. Preiskavo so policisti opravili na podlagi zbranih obvestil in pridobljene odredbe, so sporočili s Policijske uprave Ljubljana.

Pri nekaterih izdelkih je rok uporabe potekel že pred več kot petimi leti in uporaba teh izdelkov bi bila lahko še posebej nevarna, saj bi lahko prišlo do predčasnih vžigov oziroma podobnih napak, ki bi lahko imele hujše posledice, so opozorili.

Policija opozarja: kupujte le originalne izdelke

Zoper 21-letnika bodo izvedli prekrškovni postopek zaradi kršitev določil zakona o eksplozivih in pirotehničnih izdelkih, so dodali.

Ob tem so pozvali vse, ki bodo kupovali in uporabljali pirotehnične izdelke, da z zgledom pripomorejo k njihovi varni uporabi. "Kupujte le originalne izdelke in zgolj pri pooblaščenih trgovcih. Pri tem bodite pozorni na oznako CE, ki zagotavlja, da proizvod izpolnjuje bistvene zahteve za varnost, zdravje in varovanje okolja, kot jih določa evropska regulativa. Uporabljajte jih le v skladu z navodili proizvajalca. Pri uporabi ognjemetnih izdelkov ni prostora za alkohol, droge, nepremišljenost in objestnost," so opozorili.

pirotehnika
Novice Starš kupoval pirotehniko in jo izročal mladoletniku
Ne spreglejte