Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
1. 3. 2024,
17.19

Osveženo pred

1 mesec, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,46

Natisni članek

mediji Val 202 RTV Slovenija

Petek, 1. 3. 2024, 17.19

1 mesec, 3 tedne

Sodelavci zaskrbljeni po odstopu urednika

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,46
Nejc Jemec, Val 202 | Odgovorni urednik Vala 202 na Radiu Slovenija Nejc Jemec bo na tem mestu samo še do konca aprila.  | Foto STA

Odgovorni urednik Vala 202 na Radiu Slovenija Nejc Jemec bo na tem mestu samo še do konca aprila.

Foto: STA

Sodelavci uredništva Vala 202 so v odprtem pismu izrazili zaskrbljenost zaradi odstopa odgovornega urednika drugega programa Radia Slovenija Nejca Jemca po zgolj enem letu novega mandata.

"Osebne razloge za njegov odstop razumemo. Rezultati in dobro delo v zelo rigidni hierarhiji upravljanja na RTV Slovenija namreč največkrat naletijo le na gluha ušesa in prazne obljube, pogosto tudi na podcenjevalen odnos. Odgovorni urednik ta hip nima nikakršnega vpliva na kadrovsko politiko, nadomeščanje bolniških in porodniških odsotnosti je blokirano, variabilni stroški močno okleščeni, številni sodelavci se spogledujejo s spodbudnejšimi delovnimi okolji, možnost dela na daljavo (k njemu stremijo vse moderne, inovativne medijske organizacije, na Valu 202 se je izkazalo za več kot uspešno) uprava brez argumentov zavrača," so med drugim navedli v odprtem pismu.

Zvezdan Martić
Novice Hladna prha za šefa RTVS

Pravijo, da se nezadovoljstvo v tako nespodbudnem okolju krepi, kar je posledica tega, da sodelavci prevzemajo nove in nove zadolžitve, ukinjeno je bilo dozdajšnje delo prometne pisarne, v prihodnjih mesecih pa se obetajo občutne krnitve programa. Pri tem so poudarili, da se zavedajo, da vodstvu RTV Slovenija zaradi širšega finančnega položaja ni lahko.

Raiven, medijsko druženje
Trendi Evrovizijska afera: RTVS se je odzvala na prijavo na KPK

A so pri tem poudarili, da so na Valu 202 sprejeli številne dolgoročno tudi škodljive varčevalne ukrepe. "Ne moremo se strinjati s pavšalnimi uravnilovkami, odločitvami brez argumentov, slabo komunikacijo, odsotnostjo premisleka in dolgoročne vizije javnega servisa. Skrbi nas pasivnost vodstva in članov tako Sveta RTV Slovenija kot Sveta delavcev RTV Slovenija. Številni so bili še pred meseci zelo glasni in konstruktivni, zdaj so obmolknili," so še opozorili v odprtem pismu.

Izjava RTV
Novice Sodelavci RTVS, ki so ostali pred vrati, dobili pogodbe za nova delovna mesta
RTV Slovenija
Novice Upravno sodišče: Nekdanje vodstvo RTVS neutemeljeno zavrnilo dostop do pogodbe med RTVS in Ukomom
Ne spreglejte