Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
19. 3. 2012,
20.01

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Ponedeljek, 19. 3. 2012, 20.01

8 let

Soboška bolnišnica lani z izgubo v višini 859.000 evrov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Kot pravi direktor bolnišnice Bojan Korošec, je izguba posledica presežka opravljenih programov iz akutne obravnave, za katere so menili, da bodo plačani s strani ZZZS, a sedaj niso priznani.

Kot je spomnil Korošec, je ZZZS od lanskega aprila naprej zaradi likvidnostnih razmer začel zmanjševati tekoča mesečna nakazila bolnišnicam v višini treh odstotkov sredstev akutne obravnave, kar je za soboško bolnišnico pomenilo na mesec okrog 90.000 evrov manj.

Čakalne dobe na določenih področjih so se bistveno zmanjšale V soboški bolnišnici so tudi zapisali, da so se v zadnjih šestih mesecih čakalne dobe na določenih področjih bistveno zmanjšale. Bolnišnica pa še vedno presega dopustno čakalno dobo pri artroplastiki kolena in kolka, operaciji travmatske artroskopije rame in v nekaterih ambulantah (revmatološka, ortopedska, urološka). Preseganje dopustne čakalne dobe je v skladu z odločitvami posameznih bolnikov, ki ne želijo opravljati storitve v drugih zdravstvenih ustanovah.

Bolnišnica je lani uresničila večino zastavljenih ciljev Sicer pa je, kot navajajo, soboška bolnišnica lani uresničila večino zastavljenih ciljev. Za nove investicije so namenili nekaj manj kot 8,2 milijona evrov. Od tega so za nakup medicinske opreme namenili dobrih 1,6 milijona evrov, za nemedicinsko opremo 795.627 evrov in v gradbene objekte 5,7 milijona evrov. Največ finančnih sredstev so vložili v energetsko sanacijo zgradb. Do konca lanskega leta pa so bila že zaračunana dela v višini 4,8 milijona evrov.

Med pomembnejšimi rezultati bolnišnice v letu 2011 navajajo tudi, da je bila z odliko opravljena mednarodna akreditacija bolnišnice, da je ta postala učna bolnišnica in da uspešno zmanjšuje kadrovski deficit pri zdravnikih. Število zdravnikov so lani povečali za 17.

Ne spreglejte