Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ana Rupar

Sreda,
15. 10. 2014,
15.55

Osveženo pred

3 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Ivan Vogrin lokalne volitve

Sreda, 15. 10. 2014, 15.55

3 leta, 9 mesecev

Se bo Ivanu Vogrinu uspelo vrniti v župansko sedlo

Ana Rupar

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Nekdanji poslanec Ivan Vogrin po polomu na državni politični ravni na lokalni ravni aktualnega župana Janeza Krambergerja izziva v boju za županski prestol občine Lenart.

V občini Lenart, ki šteje osem tisoč prebivalcev, se je v prvem krogu lokalnih volitev za župansko mesto borilo pet kandidatov, med katerimi nihče ni dobil potrebne 50-odstotne podpore.

Največ glasov dobil nekdanji poslanec Ivan Vogrin Največjo, 40-odstotno podporo so občani Lenarta namenili nekdanjemu poslancu Ivanu Vogrinu, ki je občino Lenart vodil že v letih 1998 in 2006. Svoj glas mu je namenilo 1.238 volivcev.

S 37-odstotno podporo mu je bil za petami zdajšnji župan Janez Kramberger, ki se prav tako poteguje za tretji mandat. Zdajšnjega župana je podprlo 1.146 volivcev, medtem ko so preostali kandidati dobili manj kot 300 glasov.

Vogrin proti Krambergerju V drugem krogu se bosta tako rekoč pomerila dva stara mačka, ki občino že dobro poznata. Čeprav je bil v prvem krogu v prednosti Vogrin, so zdaj, sodeč po anketi, objavljeni na spletni strani občine, karte naklonjene Krambergerju.

O zmagi je prepričan tudi Kramberger sam, njegova prednost pa sta "realni in konkretni program ter to, da nimam nobenih afer, za mojega protikandidata pa tako sami veste vse".

Kateri so Vogrinovi aduti, nam ni uspelo izvedeti, saj se na naše klice, sporočila in elektronsko pošto ne odzval.

Vogrin Krambergerju očita zadolževanje občine Vogrin je sicer kot nepovezani poslanec v medijih vzbudil precej pozornosti s solo akcijami, od interpelacije ministra do predloga tehničnega mandatarja. Znan je tudi po tem, da naj bi s svojim podjetjem v stečaju Interles naročnikom še vedno dolgoval že plačana okna.

Prav ta Vogrin zdaj v predvolilni kampanji trenutnemu županu očita zadolževanje občine. "To so neresnice," odgovarja Kramberger, ki pojasnjuje, da sta pet milijonov dolgoročnih in 1,4 milijona kratkoročnih obveznosti odobrila tako mestni svet kot finančno ministrstvo, občina pa vse obveznosti redno odplačuje.

Kramberger stavi na kanalizacijo in šport … Kramberger obljublja, da bo obveznosti občina tudi v prihodnje redno plačevala. Za prihodnji mandat, če ga bo dobil, občanom poleg zagotavljanja delovnih mest obljublja ureditev kanalizacijskega sistema in več sredstev za potrebe športnih dejavnosti.

… Vogrin pa na prigrizek, pijačo in glasbo Katere bodo prednostne naloge v primeru zmage, nam od Vogrina ni uspelo izvedeti. V predvolilni kampanji obljublja, da bo občinski denar delil šolarjem in upokojencem z nizkimi pokojninami.

Za občane pred volilno nedeljo pripravlja še en bombonček – v četrtek jih vabi na prigrizek, pijačo in glasbo ter jim obljublja "novo, boljšo občino".

Ne spreglejte