Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
2. 9. 2016,
18.49

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,13

13

Natisni članek

Milojka Kolar Celarc interpelacija SDS NSi

Petek, 2. 9. 2016, 18.49

6 let, 7 mesecev

SDS prehitela NSi in vložila interpelacijo zoper ministrico Kolar Celarčevo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,13

13

kolar | Foto Ana Kovač

Foto: Ana Kovač

Poslanska skupina SDS je danes vložila interpelacijo o delu in odgovornosti ministrice za zdravje Milojke Kolar Celarc, so potrdili v SDS. Interpelacijo so sicer pripravili tudi v NSi, a je še niso vložili.

V NSi so se na napoved interpelacije odzvali z besedami, da SDS očitno primanjkuje idej in jim gre le za prestiž. Interpelacijo bodo prebrali in v kolikor ni utemeljena na način, kot mislijo, da mora biti, je ne bodo podprli, ampak bodo vložili svojo.

V NSi so sicer v prejšnjih dneh navedli, da imajo obljubljenih dovolj podpisov za vložitev interpelacije, predvsem iz vrst nepovezanih poslancev (NP in NeP). Interpelacijo so napovedali v torek, nato je SDS še izrazila pričakovanje, da bo ministrica odstopila sama oz. da jo bo odstavil premier Miro Cerar.

Stranka NSi v predlogu interpelacije zoper Milojko Kolar Celarc, ki ga je danes pridobila STA, ministrici za zdravje med drugim očita odlašanje z zdravstveno reformo, podaljševanje čakalnih dob ter finančno nevzdržnost zdravstva.

V strani SDS, ki jo vodi Janez Janša, so vložili interpelacijo zoper ministrico za zdravje. | Foto: Ana Kovač V strani SDS, ki jo vodi Janez Janša, so vložili interpelacijo zoper ministrico za zdravje. Foto: Ana Kovač

Ministrica: SDS imela ves mandat priložnost za izpeljavo zdravstvene reforme

Ministrica za zdravje Kolar Celarc z vsebino interpelacije še ni seznanjena, zato je ne more komentirati, je pa poudarila, da je imela SDS med letoma 2004 in 2008 štiriletni mandat, v katerem bi lahko izpeljala zdravstveno reformo.

Kot so sporočili z ministrstva za zdravje, se bo Kolar Celarčeva na očitke "po prejemu in preučitvi interpelacije vsekakor odzvala". "Zanimivo pa je, da me interpelira stranka SDS, ki je imela v času debelih krav, od decembra 2004 do novembra 2008, polni štiriletni mandat priložnost, da bi izpeljala že takrat težko pričakovano zdravstveno reformo," so na ministrstvu povzeli besede Kolar Celarčeve.

Interpelacije v mandatu Mira Cerarja

V letošnjem letu so poslanci glasovali o dveh interpelacijah, in sicer januarja zoper ministra za zunanje zadeve Karla Erjavca, aprila pa zoper ministrico za delo, družino in socialne zadeve Anjo Kopač Mrak. V mandatu vlade Mira Cerarja je bila interpelacija tudi zoper ministrico za notranje zadeve Vesno Györkös Žnidar, in sicer lani poleti.

 V vseh treh primerih interpelacija ni bila izglasovana.

Ne spreglejte