Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
29. 6. 2019,
16.40

Osveženo pred

4 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

70

Natisni članek

Marjan Šarec Ksenija Klampfer Marko Perkovič Thompson koncert

Sobota, 29. 6. 2019, 16.40

4 leta, 10 mesecev

Šarec zaradi prepovedi Thompsonovega koncerta stopil v bran ministrici

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

70

Marko Perkovič Thompson | Upravno sodišče je ugodilo tožbi organizatorja koncerta Marka Perkoviča Thompsona proti odločbi mariborske upravne enote, ki je pred dvema letoma koncert prepovedala. Odločitev o prepovedi je sprejela nekdanja načelnica upravne enote, zdaj ministrica za delo Ksenija Klampfer. | Foto STA

Upravno sodišče je ugodilo tožbi organizatorja koncerta Marka Perkoviča Thompsona proti odločbi mariborske upravne enote, ki je pred dvema letoma koncert prepovedala. Odločitev o prepovedi je sprejela nekdanja načelnica upravne enote, zdaj ministrica za delo Ksenija Klampfer.

Foto: STA

Predsednik vlade Marjan Šarec je ob robu današnjega srečanja pod Najevsko lipo komentiral tudi aktualno politično dogajanje. Med drugim je podprl ministrico za delo Ksenijo Klampfer, ki je leta 2017 kot načelnica upravne enote sprejela odločitev glede prepovedi koncerta hrvaškega glasbenika Marka Perkovića Thompsona v Mariboru.

"Gospa Klampferjeva (ministrica za delo Ksenija Klampfer, op. a.) je takrat prevzela svojo odgovornost. Odločila je, kot je odločila oziroma na podlagi podatkov, ki jih je imela. Lahko ji samo čestitam za takratni pogum, ne glede na to, kaj se je danes odločilo," je dejal premier Marjan Šarec, ki je tudi v nagovoru na 29. vseslovenskem srečanju pod Najevsko lipo poudaril pomen prevzemanja odgovornosti. Šarec tako meni, da bomo v Sloveniji potrebovali več poguma pri sprejemanju odločitev.

Predsednik vlade Marjan Šarec je stopil v bran ministrici za delo Kseniji Klampfer, ki je predlani kot načelnica mariborske upravne enote sprejela odločitev o prepovedi Thompsonovega koncerta v Mariboru. | Foto: STA , Predsednik vlade Marjan Šarec je stopil v bran ministrici za delo Kseniji Klampfer, ki je predlani kot načelnica mariborske upravne enote sprejela odločitev o prepovedi Thompsonovega koncerta v Mariboru. Foto: STA ,

Marko Perkovič Thompson
Novice Organizator napoveduje nov Thompsonov koncert v Sloveniji #video

Upravno sodišče v Mariboru odločbo o prepovedi koncerta vrnilo v ponovni postopek

Odločbo, pod katero je bila podpisana Klampferjeva in s katero je bil koncert maja 2017 prepovedan, je zunanji oddelek upravnega sodišča v Mariboru zdaj odpravil in zadevo vrnil upravni enoti v ponovni postopek. Poslanec SDS Branko Grims je minuli teden dejal, da bi se ministrica morala "hudo zamisliti nad svojo tedanjo odločitvijo in prevzeti odgovornost".

Odločbo, pod katero je bila kot načelnica mariborske upravne enote podpisana Ksenija Klampfer, je upravno sodišče v Mariboru odpravilo in zadevo vrnilo upravni enoti v ponovni postopek. | Foto: STA , Odločbo, pod katero je bila kot načelnica mariborske upravne enote podpisana Ksenija Klampfer, je upravno sodišče v Mariboru odpravilo in zadevo vrnilo upravni enoti v ponovni postopek. Foto: STA ,

Na to zadevo se je Šarec danes navezal v komentarju o odnosih koalicije z Levico in o izvajanju projektov. "Problemi pri projektih so tudi na ministrstvih. Ljudje na nekaterih mestih tudi ne prevzemajo odgovornosti. Vsak se sklicuje na predsednika vlade, vsak se sklicuje na svojega predpostavljenega. Imeti funkcijo ni samo imeti plačo, ampak imeti tudi odgovornost in sprejeti odločitev," je poudaril Šarec.

Thompson
Sportal Kontroverzni Thompson pojasnil, kako se je znašel na nogometnem avtobusu

Šarec o financiranju zasebnega šolstva: Treba bo uskladiti različne interese

Glede iskanja rešitve za financiranje zasebnega šolstva je Šarec dejal, da se mnenje ministrstva res precej razlikuje od pravnega mnenja, razlikuje pa se tudi od pričakovanja zasebnih šolnikov. "Vse te interese bo treba uskladiti, če bomo hoteli dobiti tak zakon, da ne bo spet padel na ustavnem sodišču," je glede tega dejal Šarec.

Na vprašanje o dogovarjanjih na evropski ravni glede sestavljanja Evropske komisije pa je Šarec dejal, da potekajo intenzivna pogajanja. "Jutri imamo spet zasedanje Evropskega sveta, na katerem se bo videlo, kako daleč so pogajalci prišli. Boj za funkcije je trd in neizprosen. Nihče noče takoj skočiti ven, ker bi si mogoče s tem zmanjšal možnosti," je dejal Šarec.

Kar zadeva slovenski predlog za člana Evropske komisije, je dejal, da ga bodo pripravili pravočasno. "Želim si drugačnega postopka kot pred petimi leti in verjamem, da bomo vse opravili v roku in da bomo poslali kandidata, ki bo prepričal tudi Evropski parlament in bo del komisije," je še dejal Šarec.

Ne spreglejte