Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
12. 10. 2016,
5.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

15

Natisni članek

Nataša Pirc Musar Darko Horvat Aleš Musar stečajni postopek dražba

Sreda, 12. 10. 2016, 5.00

6 let, 6 mesecev

Rusko dačo kupil Aleš Musar

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

15

"Rusko dačo" v Zgornjih Gameljnah pri Ljubljani, kulturni spomenik lokalnega pomena, je na nedavni dražbi kupil poslovnež Aleš Musar. Gre za enega od najbolj premožnih Slovencev, ki pogosto posluje prek podjetij s sedežem v davčnih oazah v Evropi in drugod po svetu.

 

Aleš Musar je za Siol.net potrdil, da je kupil podeželsko vilo, ki je del stečajne mase podjetja GEC.IN Sončne elektrarne. Zanjo se je na dražbi konec septembra potegovalo pet kupcev, ki so izklicno ceno 68.550 evrov zvišali na kar 105 tisoč evrov. Njen lastnik je formalno postal prek podjetja Aurud, ki ga je ustanovil pred tedni, obvladuje ga pa prek nemškega podjetja Aulon Gmbh.


Stanovanjski sklad gre v prodajo še treh stanovanj

Hiša v Piranu, za katero želijo iztržiti 900 evrov na kvadratni meter


"150 tisoč evrov vredna prenova"

Zdaj namerava vilo obnoviti. "Povsem preliminarni izračun stroška prenove samega kulturnega spomenika je ocenjen na 150 tisoč evrov, vendar se lahko še precej spremeni glede na stanje posameznih elementov, ki so potrebni prenove," nam je pojasnil Musar.

Poslovnež Aleš Musar je mož nekdanje informacijske pooblaščenke Nataše Pirc Musar. | Foto: Simon Plestenjak Poslovnež Aleš Musar je mož nekdanje informacijske pooblaščenke Nataše Pirc Musar. Foto: Simon Plestenjak

Ureditev okolice v ta znesek še ni vključena. Odvisna je namreč od lastnika preostalih parcel, ki so bile nekoč last tovarne Rašica, danes pa DUTB.

Gre sicer za edino rusko dačo v Sloveniji, ki jo je okoli leta 1890 zgradila priseljena ruska družina.

Desna roka Darka Horvata

Musar je bil nekdaj visoki uslužbenec Aktive pidovskega barona Darka Horvata. Ko je šel svojo pot, pa je s partnerji zgradil več deset milijonov evrov vreden nepremičninski imperij. V preteklosti je bil namreč solastnik družb S-Real, Plama Pur, Eta Kamnik in družbe tveganega kapitala STH Ventures, v katero je država prek podjetniškega sklada vložila blizu milijon evrov.

Sedež podjetja S.T. Hammer Limited na britanskih Kanalskih otokih, katerega solastnik je Aleš Musar:

Njegova soproga je Nataša Pirc Musar, nekdanja informacijska pooblaščenka in nesojena predsednica Rdečega križa, zdaj pa odvetnica.

Njeno ime se je te dni pojavilo v raziskavi Novi obrazi, ki je preverjala rezultate morebitnih novih političnih strank. Če bi Pirc Musarjeva ustanovila stranko, bi jo na volitvah obkrožilo največ, kar 11,8 odstotka vprašanih v anketi.

"Lepo vas prosim, kakšno vprašanje. Da vam bomo zdaj razlagali, zakaj smo kupili nekaj ali kaj."  | Foto: Bor Slana "Lepo vas prosim, kakšno vprašanje. Da vam bomo zdaj razlagali, zakaj smo kupili nekaj ali kaj." Foto: Bor Slana NPM se zdijo vprašanja o nakupu ruske dače bedasta

"Kakšno bedasto vprašanje je pa to. Lahko kar nehava govoriti. Pokličite tistega, ki jo je kupil. To je pa nedostojno, kar ste zdaj naredili," nam je Pirc Musarjeva odgovorila na vprašanje, ali je seznanjena z nakupom.

Na nadaljnje vprašanje, ali gre morda za nakup za družinske namene, pa je odvrnila: "Ali mislite, da vam bomo to povedali? Lahko vprašate, ampak noben od naju ni iz javnega sektorja. Lepo vas prosim, kakšno vprašanje. Da vam bomo zdaj razlagali, zakaj smo kupili nekaj ali kaj. Tako ste že napisali. Pa mogoče malo poglejte, kje ste napisali, da posluje po svetu po off-shore zadevah. Bodite malo korektni, preverite, vprašajte prej, da se ne bomo še kje kaj drugače pogovarjali. Bodite korektni, preverite dejstva."

Ne spreglejte