Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

David Kos

Petek,
30. 9. 2016,
15.27

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,88

Natisni članek

Šahovnica Josip Costaperaria stanovanja dražba stanovanj Osebne finance JSS MOL Javni stanovanjski sklad Mestne občine Ljubljana nepremičnine

Petek, 30. 9. 2016, 15.27

6 let, 7 mesecev

Stanovanjski sklad gre v prodajo še treh stanovanj

David Kos

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,88
Stanovanje na Levstikovi 9 | Foto JSS MOL

Foto: JSS MOL

Ljubljanski stanovanjski sklad bo oktobra na dražbi prodajal tri stanovanja v središču prestolnice. Izhodiščne cene se gibljejo od 45 tisoč do 200 tisoč evrov.

Po več uspešnih dražbah stanovanj v lasti Javnega stanovanjskega sklada Mestne občine Ljubljana bodo 12. oktobra javno odpirali zavezujoče ponudbe za nakup treh novih nepremičnin. Izbrani bodo kupci, ki bodo ponudili največ.


Stanovanje v Stari Ljubljani za 70 tisočakov prodali edinemu ponudniku

Stanovanja v Stari Ljubljani so šla za med

Stanovanje v središču Ljubljane prodali za 40 tisočakov


Največje in najbolj urejeno stanovanje prodajajo na Levstikovi ulici 9. Gre za trosobno stanovanje v drugem nadstropju modernističnega bloka Šahovnica, ki ga je v začetku 30. let prejšnjega stoletja zgradil arhitekt Josip Costaperaria.

Hiša Šahovnica je bila prva najemna meščanska stanovanjska zgradba v Ljubljani. Nastala je iz dveh povezanih najemniških hiš. Josip Costaperaria pri gradnji hiše ni imel le vloge arhitekta, temveč tudi soinvestitorja, piše arhitekturni-vodnik.org. "Hiša izkazuje arhitektov moderni odnos do arhitekturnih elementov: streha je ravna, fasada geometrično abstraktna, okno pa obdaja vogal hiše. Tlorisna zasnova stanovanj s prehodnimi sobami, orientiranimi proti ulici, in servisnim sklopom s sobo za služkinjo v dvoriščnem delu ne uvaja novosti," so še zapisali.

Dobro ohranjeno stanovanje na Levstikovi. | Foto: JSS MOL Dobro ohranjeno stanovanje na Levstikovi. Foto: JSS MOL

Na 122 kvadratnih metrih se razprostirajo kuhinja, tri sobe, predsoba, shramba, pomožni prostor, kopalnica in ločene sanitarije.

Izklicna cena znaša 200 tisoč evrov oziroma 1.640 evrov za kvadratni meter. Etažna lastnina je urejena in vpisana v zemljiško knjigo.

Varščino 20 tisočakov je treba poravnati do 11. oktobra. Ogled nepremičnine je mogoč 4. oktobra med 9.30 in 10.00.

Notranjost stanovanja na Slomškovi ulici. | Foto: JSS MOL Notranjost stanovanja na Slomškovi ulici. Foto: JSS MOL

V precej slabšem stanju je trosobno stanovanje na Slomškovi ulici 17 v drugem nadstropju starejše stanovanjske hiše, ki je veliko 91 kvadratnih metrov.

Za kuhinjo, tri sobe, predsobo, dve shrambi, kopalnico in ločene sanitarije boste odšteli najmanj 120 tisoč evrov, kolikor znaša izhodiščna cena. To je 1.318 evrov za kvadratni meter.

Ogled nepremičnine bo organiziran 4. oktobra med 11.00 in 11.30.

Najceneje bo na prodaj 39 kvadratnih metrov veliko kletno stanovanje v meščanski vili z začetka prejšnjega stoletja, kjer je sklad v začetku leta že prodal eno izmed svojih stanovanj. Za enako veliko stanovanje v četrtem nadstropju je iztržil 40 tisočakov. Slabo vzdrževano enosobno stanovanje na naslovu Gradišče 8 zahteva temeljito prenovo.

Klavrna slika kopalnice in kuhinje v kletnem stanovanju na Gradišču 8. | Foto: JSS MOL Klavrna slika kopalnice in kuhinje v kletnem stanovanju na Gradišču 8. Foto: JSS MOL

Izhodiščna cena znaša 44.400 evrov oziroma 1.130 evrov za kvadratni meter. Ogledate si ga lahko 4. oktobra med 8.30 in 9.10.

Vse nepremičnine se prodajajo po načelu videno – kupljeno. Izbrani kupec bo moral kupo-prodajno pogodbo skleniti v 15 dneh, kupnino pa poravnati v 30 dneh po podpisu pogodbe.

Javno odpiranje ponudb bo 12. oktobra

Ponudbe morajo zainteresirani kupci na sedež stanovanjskega sklada poslati do 11. oktobra do 9. ure. Javno odpiranje popolnih ponudb bo sledilo dan pozneje. Ponujena cena ne sme biti nižja od izhodiščne cene.

Če bo prispelo več ponudb, bo komisija takoj po koncu odpiranja ponudb z vsemi zainteresiranimi ponudniki opravila še pogajanja v smislu javne dražbe.

Ne spreglejte