Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

David Kos

Ponedeljek,
26. 10. 2015,
12.45

Osveženo pred

7 mesecev, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

osebne finance dražba stanovanje

Ponedeljek, 26. 10. 2015, 12.45

7 mesecev, 3 tedne

Stanovanje v Stari Ljubljani za 70 tisočakov prodali edinemu ponudniku

David Kos

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Kljub velikemu predhodnemu zanimanju in ugodni ceni za meščansko stanovanje v Stari Ljubljani se je za nakup potegoval le en kandidat. Odštel je malenkost več od izhodiščne cene.

Javni stanovanjski sklad Mestne občine Ljubljana je za nakup enosobnega stanovanja na Mestnem trgu 21 do roka prejel le eno ponudbo. Izhodiščna cena zanj je bila v drugem ponovljenem zbiranju ponudb postavljena pri 69.500 evrih, edini ponudnik pa je zanj ponudil tri evre več kot 70 tisočakov.

Stanovanje kupila fizična oseba "Stanovanje bo v nadaljevanju za 70.003 evre prodano edinemu ponudniku, saj je ta pravočasno oddal zavezujočo, popolno ponudbo," nam je povedal direktor Javnega stanovanjskega sklada MOL Sašo Rink. Imena izbranega kupca ni želel razkriti, pojasnil je le, da gre za fizično osebo.

Kupec bo moral plačilo celotne kupnine poravnati v 30 dneh po sklenitvi pogodbe, h končnemu znesku pa bo moral prišteti še dvoodstotni davek na promet z nepremičninami.

Na ogledu precejšnje zanimanje, ponudbo oddal le eden Zbiranje zavezujočih ponudb za prodajo 51 kvadratnih metrov velikega stanovanja v Stari Ljubljani je sicer potekalo do 22. oktobra do 9. ure, še isti dan pa je sledilo javno odpiranje ponudb.

V prvem poskusu prodaje je bila cena meščanskega stanovanja višja za 15 odstotkov, a za dobrih 81 tisoč evrov niso prejeli nobene ponudbe. Tokrat je bilo predhodnega zanimanja več, a očitno se je za oddajo zavezujoče ponudbe odločil le eden izmed njih.

Zbiranje ponudb za večje stanovanje na Karlovški cesti bodo ponovili Stanovanjski sklad MOL je poleg omenjenega stanovanja z javnim zbiranjem ponudb prodajal tudi 136 kvadratnih metrov veliko stanovanje v pritličju stavbe na Karlovški cesti 20. Zanj tokrat niso prejeli nobene ponudbe, zato bodo postopek v kratkem ponovili.

"Izhodiščno ceno nepremičnine bomo v ponovljenem postopku znižali za pet tisočakov in bo znašala 210 tisoč evrov," je še dejal direktor mestnega stanovanjskega sklada.

Ne spreglejte