Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
14. 12. 2018,
9.44

Osveženo pred

5 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07

Natisni članek

župan Šmarješke Toplice lokalne volitve 2018

Petek, 14. 12. 2018, 9.44

5 let, 5 mesecev

Povolilnih zapletov v Šmarjeških Toplicah še kar ni konec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07
volitve | Foto Ana Kovač

Foto: Ana Kovač

Občinska volilna komisija v Šmarjeških Toplicah bo morala znova odločiti o ponovitvi 2. kroga županskih volitev na volišču v Beli Cerkvi. Predsednik komisije Fredi Bančov je potrdil, da je upravno sodišče odločilo, da se na podlagi tožbe nedeljske ponovne volitve ne izvedejo in da mora komisija znova odločati o ugovoru kandidata Marjana Hribarja.

Bančov je danes povedal, da je sodišče odločilo, da mora občinska volilna komisija znova odločati o enem delu Hribarjevega ugovora.

Kdaj bo komisija odločala, ne ve, je dejal in pojasnil, da sodbe z obrazložitvijo še niso prejeli. Sodišče jih je sicer obvestilo, da bodo sodbo z obrazložitvijo poslali danes, vendar pa komisija ne ve, s kakšno pošto.

Bernarda Krnc
Novice Ponovne volitve v Šmarjeških Toplicah pod vprašajem?

Če bodo omenjeno pošto prejeli še danes, se bo komisija sestala takoj, ko bo mogoče zagotoviti njeno sklepčnost, sicer pa predvideva, da nedeljskih ponovnih volitev v Beli Cerkvi ne bo. Več bo znanega danes popoldne, je še dejal Bančov.

"Treba je počakati še na obrazložitev sodbe"

Zastopnica županskega kandidata Hribarja Klementina Zeme je v četrtek povedala, da je upravno sodišče odpravilo sklep volilne komisije o ponovitvi volitev in ji zadevo vrnilo v ponovni postopek.

Zemetova je pojasnila, da bo občinska volilna komisija morala torej ponovno odločati o njenem ugovoru v delu, ki se nanaša na Belo Cerkev. "Vendar je treba počakati še obrazložitev sodbe, danes smo pridobili samo izrek sodbe. Upravno sodišče bo občinski volilni komisiji dalo natančna navodila, v kakšnem obsegu in kakšni vsebini mora ponovno odločati," je pojasnila.

Bernarda Krnc
Novice V Šmarjeških Toplicah napeto pred ponovitvijo volitev na volišču Bela Cerkev #video

Vse je kazalo na neodločen izid

Hribar je v četrtek pojasnil, da je v ponedeljek od upravnega sodišča zahteval preklic ponovne izvedbe volitev v Beli Cerkvi. V njegovi ekipi namreč menijo, da je po vseh preštetih glasovnicah nedvoumni zmagovalec volitev v Občini Šmarješke Toplice. Po njegovih navedbah niso bile ugotovljene nobene nepravilnosti.

Županske volitve v Šmarjeških Toplicah so na volilno nedeljo sicer kazale na neodločen izid med Hribarjem in zdajšnjo županjo Bernardko Krnc, kar bi zahtevalo žreb župana, a sta kandidata na delo volilnih odborov vložila ugovore.

Marjan Hribar
Novice Šmarješke Toplice: volilna komisija razpisala ponovne volitve v Beli Cerkvi

Volilna komisija je Hribarju po ugovoru priznala glas z glasovnice, sprva zavržene kot neveljavne, na kateri naj bi se volivka podpisala pod njegovim imenom, ni pa obkrožila številke. S tem je Hribar dobil glas prednosti pred Krnčevo.

V Beli Cerkvi naj bi se zgodile nepravilnosti

Drugi Hribarjev ugovor se je nanašal na dogajanje na volišču v Beli Cerkvi, kjer naj bi se zgodile takšne nepravilnosti, ki bi lahko bistveno vplivale na volilni izid, zato se je volilna komisija odločila za ponovitev volitev na omenjenem volišču. Ravno ta sklep pa se je nato odločil izpodbijati. Ugovor Krnčeve je komisija zavrnila.

Ne spreglejte