Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
31. 5. 2016,
14.12

Osveženo pred

7 let, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,88

1

Natisni članek

Policija Ljubljana

Torek, 31. 5. 2016, 14.12

7 let, 11 mesecev

Potrjevali, da so vozila tehnično brezhibna, čeprav niso bila

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,88

1

Tehnični pregledi | Foto Bojan Puhek

Foto: Bojan Puhek

Trojica osumljenih, ki so jih policisti včeraj pridržali v okviru hišnih preiskav zaradi suma korupcije pri tehničnih pregledih avtomobilov, je še vedno pridržana, direktor je v pisarni. 

Spletni portal 24ur je poročal, da je preiskava potekala v ljubljanskih Mostah, in sicer v podjetju s sedežem ob Toplarniški ulici, ki opravlja tehnične preglede vozil. Tam ima center za tehnične preglede podjetje Produkt v lasti Petra Novaka. Podjetje je lani beležilo 3,5 milijona evrov prihodkov in okrog 85 tisoč evrov čistega dobička.

Policisti so pridržali tri ljudi, ki bodo bo v 48-urnem roku pripeljani pred preiskovalnega sodnika, so sporočili s Policijske uprave Ljubljana. Novak očitno ni med pridržanimi, saj se nam je okrog 15. ure oglasil na službeni telefon. Na vprašanje, ali njegovo podjetje preiskujejo kriminalisti, je dejal le, da informacij ne dajejo in nas odslovil.

Ponaredili več potrdil dnevno

Policisti so v preiskavi zasegli predmete in dokumentacijo, zdaj pa nadaljujejo z zbiranjem obvestil. Njihove dozdajšnje ugotovitve pa kažejo na to, da so osumljeni v postopkih tehničnega pregleda vozil potrjevali tehnično brezhibnost vseh vrst vozil, čeprav vozila niso bila tehnično brezhibna. V nekaterih primerih pa vozilo sploh ni bilo pripeljano na tehnični pregled, torej so potrdilo o tehnični brezhibnosti vozila izdali zgolj na podlagi predložene dokumentacije vozila.

Iz prvih izsledkov preiskave obenem izhaja, da naj bi zaposleni v zameno za takšno nezakonito ravnanje od strank prejemali plačilo v različnih zneskih. Ugotovljenih je bilo več takšnih primerov dnevno, pravijo na policiji.

V predkazenskem postopku obravnavajo tudi osumljeno osebo, ki je bila posrednik za tovrstne nezakonite storitve med "stranko" in tehničnim preglednikom, so pojasnili na PU Ljubljana.

Ne spreglejte