Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
16. 3. 2019,
12.24

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,27

Natisni članek

naravne nesreče Afrika poplave

Sobota, 16. 3. 2019, 12.24

5 let, 2 meseca

Poplave na jugovzhodu Afrike vzele več sto življenj #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,27

Zimbabve in sosednji Mozambik je sinoči in danes močno prizadel tropski ciklon Idai, ki je v obeh državah skupaj zahteval več kot 40 smrtnih žrtev. Že od začetka marca pa je v Mozambiku in Malaviju obilno deževje, ki je zahtevalo že več kot 120 življenj. Številni prebivalci teh treh držav so ostali brez elektrike.

nova zelandija
Novice Glavni osumljenec za teroristični napad obiskal balkanske države

Na vzhodu Zimbabveja je ciklon zahteval najmanj 24 smrtnih žrtev, še 40 pa jih pogrešajo, so sporočile pristojne oblasti. Vojska je sprožila reševalno operacijo, a jim delo otežujejo porušeni mostovi.

V Manicalandu plaz blata odnesel najmanj 25 hiš

V provinci Manicaland, ki meji na Mozambik, so ostali brez elektrike, glavni mostovi pa so poplavljeni. Plaz blata je tam odnesel najmanj 25 hiš, v katerih so bili ljudje. Ti so med pogrešanimi, je povedal eden od zimbabvejskih poslancev.

V Mozambiku število žrtev naraslo na 19

V sosednjem Mozambiku pa je Idai sinoči zahteval najmanj 19 smrtnih žrtev. Eno največjih mozambiških mest Beira, ki leži ob obali v osrednjem delu države, pa je skoraj povsem odrezano od sveta. Tam so namreč ostali brez elektrike in telefonskih povezav. Zaradi ciklona so zaprli tudi tamkajšnje mednarodno letališče, saj je poškodoval infrastrukturo.

V osrednjem delu Mozambika je sicer že od začetka meseca obilno deževje, pri čemer je umrlo 66 ljudi. Deževje je prizadelo skoraj 150 tisoč ljudi, okoli 17 tisoč jih je moralo zapustiti svoje domove.

Obilno deževje je tudi na jugu sosednjega Malavija, kjer je življenje izgubilo 56 ljudi. Svoje domove je moralo zapustiti okoli 80 tisoč ljudi, skupno pa je bilo prizadetih skoraj milijon prebivalcev.

V Mozambiku in Malaviju, ki sta sicer med najrevnejšimi državami na svetu, so že leta dolga obdobja suše, ki se izmenjujejo z obdobji uničujočega obilnega deževja.

Christchurch
Novice Napadalec pred strelskim pohodom na Novi Zelandiji poslušal četniško pesem #video #foto
Ne spreglejte